Släktträd

Ska göra ett släktträd hade jag tänkt mig. Morfar släktforskade några generationer tillbaka när han levde. Hittade en mall för ett släktträd på www.marthastewart.com. Kan vara roligt att ha och rama in som en fin tavla kanske när det har fyllts på lite.

www.marthastewart.com finns massor med roliga pyssel, dekorationer, recept och inredningstips.

Gilmore Girls

Missa inte nya avsnitt av Gilmore Girls ikväll klockan 20.00Kanal 5. Perfekt att det har flyttats från söndagkvällar till tisdagar!

Tisdagar är helkväll framför tvn. Joey klockan 21.55. Klockan 21.00 är det Desperate Houswifes. Har faktiskt aldrig kollat på det, men eftersom serien har blivit så stor kanske jag får ta och titta lite på den och se om det är nåt bra.  

Eftermiddagen

Hemma nu. Varit i skolan sedan klockan 9.15. Kändes faktiskt som att det lossnade lite idag och att vi faktiskt kom lite framåt. Redovisning på torsdag. Sen blir helgen ledig. Ska blir superskönt.

Nu är magen hungrig så det är bäst att gå och äta annars blir jag jobbig :)

Skumma saker händer

Verkar vara skumma saker på G... Vet ju inte riktigt vad man ska tro.

Kanske tar en tur till Bromölla idag för att kolla läget lite. Får se. Längde sedan jag va där nu tycker jag. Dessutom en ursäkt till att lyssna lite på Änglar och Demoner i bilen på vägen dit och hem. Har inte kommit längre än till 5:e skivan än så länge. Vi åker bil för sällan! :)

Huvudvärk

Fick en fruktansvärd huvudvärk nu precis... Ojojoj... kan nog inte plugga utan måste nog lägga mig i soffan och kolla på tv istället :)

Nu verkar det som att jag har fått rätt på länken till Bloggtoppen till slut. Men att länka i ett inlägg går fortfarande inte. Fattar inte varför. Någon som vet?? *hjääälp*

Underbar och älskad av alla

Läste ut Systrar i Jeans i lördags. Trodde att den skulle vara en typisk slapp tjejbok utan någon egentlig mening, men den hade faktiskt mer handling än vad jag trodde att den skulle ha. Kollade på filmen sedan på kvällen. Vissa saker var helt annorlunda men måste ändå säga att det var en OK tokning av boken. Den var inte så omgjord att den tappade sin mening vilket annars ofta är fallet när det görs film av böcker. Ser fram emot att läsa de två uppföljarna till boken. Då är karaktärerna lite mer "vuxna" och kanske passar det min smak bättre. Men annars är det en utmärkt bok för tjejer i tonåren (vilket jag sorgligt nog inte är längre).

Betyg: @@@


Började på en ny bok igår. Martina Haags Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra). Hann faktiskt bara läsa första sidan igår, men hoppas hinna läsa lite mer idag. Verkar vara en svenska version av Bridget Jones ungefär. Kan inte komma ihåg när jag läste en bok skriven av en svensk författare senast, så det ska bli kul.

Ännu en ny vecka

Det går väldigt fort. Redan måndag.

Förvånansvärt lätt att stiga upp idag faktiskt. Har börjat få lite bättre ordning på min dygnsrytm nu så jag somnar oftast för klockan 2 nu :)

Haft föreläsning mellan 10 och 12 idag. Skönt att bara sitta och lyssna ibland och slippa åstadkomma så mycket. Och kanske surpla på lite kaffe och så :) Imorn blir det 3 timmar i skolan. Brukar gå ganska fort. Snart är det helg igen ju! :D 

Tvätt, städ och plugg

Tvättdag. Har inte tvättat på länge så det var verkligen dags. Nytt sköljmedel som doftar sommar. Längtar.

Hunnit plugga också en del idag. Brukar försöka undvika att plugga på lördagar, men ska dagen ändå förstöras med att tvätta så kan jag ju lika gärna lära mig lite när jag ändå håller på.

Ska ha extra mysig kväll ikväll för att väga upp all nytta jag gjort under dagen :) Äta kräftor och godis och kolla på film. Håller på att läsa ut Systrar i Jeans nu för vi tänkte hyra filmen ikväll och då måste jag ju ha läst ut boken först. 


Fredag

Då var det fredag igen. 

Har faktiskt haft ro nog att plugga idag. Framsteg.  Köket är det bästa stället har jag kommit på. Har alltid kännt att jag måste sitta och råplugga flera timmar i sträck, men det har ju aldrig gett något bra resultat eftersom hjärnan tröttnar efter bara några sidor med fina fackord. Men det funkar faktiskt bättre om jag har böckerna uppslagna och läser någon sida när jag har lite tid över. För tid över har jag gott om.

Akvarium

Akvarium


Ett hem till fiskarna

Köpte ett akvarium igår. Ett jättefint sexkantigt 30-liters med spegel bakom. 649:- med filterpump, ljusramp, håv, mat, sten och växt på CityZoo. Överkomligt. Hade dessutom 20% rabettcheck så det blev 519 :- för allt. Billigt.

Idag ska vi köpa en ny fisk. Golfboll heter sorten :D Jättesöt orange med vita prickar. Stig ska han heta :)

Långhelg :)

Helgen började klockan 12.00 idag. Skönt med långhelg i någon månad framöver.

Frisk nog att gå till skolan idag. Vi jobbar med Case nu och det verkar ganska kul och lärorikt faktiskt. Har hamnat i en bra grupp också. Ska bli roligt att komma igång. Men tänkte att jag skulle ta det lite lugnt idag och sen komma igång med läsandet imorgon.


Konsten att älska

Ars amandi
Konsten att älska

Quechua canda munani
Mi amas vin 
Tora dust midaram
Je t'aime
S'ayapo
 Aloha I'a Au Oe
Ti amo
.--- .- --. .-.- .-.. ... -.- .- .-. -.. .. --.
Jag älskar dig

Bättre idag

Äntligen en ny dag.

Mår faktiskt lite bättre idag. Tror att jag ska klara av att gå till skolan imorgon. Det är ju bara 2 timmar så det borde ju gå.

Idag ska vi till djuraffären och titta efter ett hem till Egon & Urban :) Om jag mår tillräckligt bra vill säga...

Äntligen ätit!

Har äntligen fått i mig lite mat. Har inte fått ner någon mat sedan lunchen igår, men fick ner lite plättar nu ikväll. Mår inte lika illa men har fortfarande feber.

Har legat i sängen nästan hela dagen idag. Knappt ens kollat på tv.


Imorgon ska vi köpa ett litet hem till våra små fiskar :) Hoppas att jag är frisk nog att följa med...

Måste till skolan på torsdag så får hoppas att detta går över snabbt.


Nya avsnitt

Ikväll är det nya avsnitt av JOEY. Klockan 22.00. Missa inte!

Maginfluensa

Stackars mig :(
Mådde bra hela dagen igår, men på kvällen blev jag plötsligt jättedålig.
Har bara haft maginfluensa 2 ggr tidigare i mitt liv. En gång när jag va liten och en gång i våras. Varför får jag plötsligt det 2 ggr på samma år?

Började vårterminen igår. Fått nya grupper och hadledare. Tycker det verkar som att jag har hamnat i en bra grupp. Inte så bra dock att missa första gruppmötet idag... Hoppas att jag inte ställer till det för min grupp.

Snart måndag igen

Då var ännu en helg över.
Imorgon börjar vårterminen. Vet inte riktigt när jag kommer att få mina pengar från CSN dock. Tidigast en vecka efter kursstart står det... Alltså får jag vänta på mina pengar lite till :S

I slutet av mars är det dags att välja huvudämne. Har försökt att inte bestämma mig för tidigt innan jag vet vad alla ämnen innebär, men jag tror att det lutar åt psykologi. Det har det gjort hela tiden. Och jag blir mer och mer övertygad om att det är vad som är rätt för mig. Sociologi och pedagogik är intressant i sig, men jag känner inte att jag vill läsa 60 poäng i någon av dem.

Då var en termin avklarad. Bara 6 terminer kvar... Men ska de gå lika fort som denna terminen så är jag färdigutbildad om ett halvår känns det som :)

Riktig söndag

Idag är det en typisk söndag. Tycker inte om söndagar, och har aldrig gjort det. Men det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen. Snart är det fredag igen :)

Har inte gjort något vettigt knappt. Men det är skönt också ibland. Bara suttit vid datorn och kollat på tv. Men imorgon drar skolan igång igen så då blir det förhoppningsvis lite mer action i tillvaron! :)


Diska, usch!

Vad mycket disk det blir på 2 dagar! Varför diskar man inte oftare egentligen, innan hela diskbänken är fylld med disk? Hmmm.....

Fina smycken finns att beställa på
http://www.netglitz.se 

Logiskt tänkande

Gjorde ett Mensa-test på http://mensa.se/testen.html
Fick 15 rätt av 18 möjliga. Inte superbra kanske, men blev lite uttråkad på slutet. Hade inte tänkt söka till Mensa direkt...


Kossan Mu

                                             Kossan Mu

 
Visst är min kossa söt? :)

Inget som fungerar idag?

Aqua vitae
Livets vatten


Skulle beställa en film på cdon som pappa ska få när han fyller år, men när jag skulle fylla i rabattkoden för att få fri frakt står det att det är en gammal eller redan använd kod. *grrr* Det har ju fungerat tidigare när jag har beställt :(

Hittar inte kvittot på min senast inköpta kurslitteratur. Då kan jag ju inte sälja tillbaka böckerna till Akademibokhandeln... Får leta lite till tror jag. Vet ju att det måste finnas här nån stans. 

Snö, klossar och skola

 -13  grader ute. Solen lyser och snön gnistrar. Älskar snö.

Spenderade hela kvällen igår med att bygga med klossar, kasta bollar och lägga pussel. Oliver är så söt :)

Idag blir det en lugn hemma dag framför tvn med varm o´boy och filtar kanske :) Vågar mig inte ut i det kalla idag. Skönt att få stanna inne. Kanske läsa en bok. Måste läsa ut Systrar i Jeans snart. Tänkte ju hyra filmen nästa vecka.

Imorgon börjar vårterminen och det är inlämning för delkurs 4. Kan inte fatta att jag redan har hunnit läsa 20 poäng! Har 15 poäng godkända än så länge. Vet ju inte vad jag får på papert jag inte lämnat in ännu.
Sen blir det skola 3 dagar i veckan. Ska bli skönt att återgå till ordningen. Har varit i skolan 1 gång den senaste månaden. Saknar att vara bland människor! Sen är det ju inte alltid så kul att tvingas gå up ur sängen redan vid 9, men det är ju smällar man får ta :) Idag vaknade jag faktiskt klockan 10, så förhoppningsvis ska jag inte vara vaken hela natten inatt.


Lördag

Nu bär det snart av till Bromölla. Ska till en kompis som fyller 25.

Det snöar massor ute idag. Det har snöat nästan non stopp sedan igår natt. Mysigt med snö.

Fredrik va ute imorse och grävde fram bilen. Den hade blivit insnöad av snöplogen :)


Ska snart på med stora vinterjackan, mössan och vantarna och sen ut och pulsa i det vita.


Fredrik

Fredrik

Såhär ser min riddare ut :)

Pizza

Brrrr....Verkligen vinter på allvar ute!

Har faktiskt varit och hämtat en pizza precis. Det är min onyttiga dag idag och jag kände inte för att ställa mig och laga mat. Så jag bylsade på mig rejält och tog mig ut i ovädret.... Pizzerian ligger i samma hus :)
Tony's pizza har supergoda pizzor! 40 kr för en Capriciosa är inte farligt.

Nu ska jag mumsa på min pizza och titta på That 70´s Show.

Daniel Powter

Har precis kommit på hur underbar musik Daniel Powter gör. Älskar Bad Day, speciellt i akustisk version. Ska köpa den skivan en vacker dag när jag har gjort mig förtjänt av det :)


Det är lättare att hata än att älska

Tittade på the Upside of Anger. Första halvan av filmen kändes stel och långtråkig och jag funderade på att stänga av den. Men istället tittade jag på hela. Och det visade sig vara en oförutsägbar och fin film som får en att tänka. Om hur det är lättare att hata än att älska.


"It's better to have loved and lost than never to have loved at all"


Tänk efter.



Betyg: @@
2 av 5 möjliga

Idag är det snö

Nästan full storm ute idag *brrr* Har snöat hela natten tror jag, men snön ligger inte kvar utan blåser bara runt.

Har börjat få lite mer koll på hur det här med blogg fungerar nu. Men får fortfarande inte länkarna att fungera. Det finns inte mycket till hjälpavsnitt här där funktioner förklaras. Det verkar som att man ska hitta altl själv.

Köpte tidningen Hennes igår. Brukade köpa den innan, men nu lär det dröja ett tag. Av de första 20 sidorna i tidningen bestod 12 sidor av reklam!! Det var inte direkt vad jag var ute efter.

En liten tur på motionscykeln blev det bara idag.

Har sovit gott inatt. Men någon tok ringde och väckte mig under förmiddagen, och när jag svarade la de på.
Imorgon ska jag på 25-årskalas. Ska bli kul.


Hur gör man?

Frustrerad. Hur jag än försöker lyckas jag inte lägga in länk i texten. Det händer inget när jag trycker på länk-knappen, html-knappen eller specieltecken-knappen. Är det något inställningsfel eller gör jag fel? Hjälp.

Det blev ingen film idag. Det blev lite Gilmore Girls och lite Vänner istället.

Vad mycket man glömmer när man inte har spelat ett instrument på ett tag! Hittade mina basnoter från gymnasiet när jag va hos päronen i julas. Hittar ju knappt tonerna på basen längre. Pinsamt.

Imorgon är det en ny dag. Ska kolla på the Upside of Anger imorgon eftermiddag.

Ska lägga mig och kolla på tv. Och kanske läsa lite.


Tanke

Cogito ergo sum
Jag tänker, alltså finns jag.

Nu har mamma åkt hem. Vi har druckit lite thé, ätit lite riskakor och pratat lite om allt mellan himmel och jord. Mysigt.
Nu ska jag snart byta om till min mys-rosa flanellpyamas, sätta på en film och sen äta lite mackor med crabpinnar på. Supergott :)

Mamma hade med sig förstärkaren hit så nu äntligen kan jag spela bas igen. Har knappt spelat sedan studenten. Skandal.




Ännu en bok på min lista

Har hittat en bok till som jag måste läsa. Har en lååång lista på alla böcker jag vill läsa, och många av dom står redan i bokhyllan och väntar på mig.

Dagens tillskott heter Tusen Små Bitar av James Frey. Den fanns med på Oprah´s bookclub idag. Det är en självbiografisk bok som handlar om att ta sig ur drog- och alkoholmissbruk.

Just nu håller jag dels på att lyssna på Änglar och Demoner av Dan Brown som ljudbok, och dels läser jag Systrar i Jeans av Ann Braschers. Två väldigt olika böcker. Men det är skönt att läsa böcker ur olika kategorier. Kan läsa i den ena när man vill ha spänning, och den andra när man vill koppla av. Systrar i Jeans kom dessutom ut som film på dvd igår med Alexis Bledel ( Rory i Gilmore Girls) i en av huvudrollerna.

Blir det snö?

Mamma ringde precis. Hon kommer och hälsar på. Tydligen har det snöat massor i Bromölla i eftermiddag. Här inte kommit nån snö!
Snö är bland det bästa jag vet. Mysigt att ut och gå när det snöar. Knastrar under skorna när man går. Vitt.
Men är lite orolig för att det ska bli snöoväder när Fredrik ska köra hem imorgon. Det vill jag ju inte :(

Julgran

45964-2

Nu är dom och plockar ner den stora julgranen här utanför. Sorgligt att julen är över :S

Jag :)

Jag :)


-0,3 kg

Va uppe en sväng vid halv 6 och sa hej då till Fredrik. Sen krop jag ner under täcket igen. Men nu är jag uppe och vaken!
-0,3 kg slutade vågen på för denna veckan. Sammanlagt blir det 1 kg på två veckor. Ganska lagom.
Vet inte om det blir någon motionscykling idag. Ont i magen *ajaj*

Nu ska jag gå och äta frukost så att jag hinner äta lunch innan det är dax för middag :D

Ännu en dag till ända

Amor vincit omnia
Kärleken övervinner allt


Då var det kväll igen. Eftermiddagen gick långsamt, men kvällen gick fort. Fredrik ligger och sussar i sängen. Jag kommer att vara vaken några timmar till. Har ju lite annan dygnsrytm än vad han har. Stackarn ska upp och iväg klockan 5. Obarmhärtigt tidigt.
Vet inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med nu när jag ska vara själv. Ingen bil ju :(
Nu är mitt paper utskrivet och klart. Skönt.
Är på jakt efter sommarjobb, men tycker det verkar lite dåligt med det.... Vill egentligen läsa en sommarkurs i litteratur eller något liknande, men har inte hittat någon ännu. Finns bara en massa data- och mattekurser. Det är ju inte riktigt så jag hade tänkt mig att spendera sommaren.
Vi har pratat om att åka någon stans till sommaren, i augusti eller så. Vill allra helst åka till Rom, men det är ganska dyrt så det kan vänta. Kanske att det blir Prag i så fall. Vi får se hur mycket pengar spargrisen har i magen när sommaren kommer.
Det var allt för idag.

Kärlek.

Nya krafter för en ny dag!

Då var det en ny dag. Och redan onsdag. -0,1 kg visade vågen idag. Inte mycket att skryta med, men så länge det går neråt är jag glad :D

Klockan 9 imorse ringde telefonen, men jag hann inte svara *Zzzzz*. Pallrade mig upp så tidigt som klockan 11 idag! *stolt* :) Började min dag med att hoppa på motionscykeln och cykla 6 km. Sen frukost med fullkornsbröd, yoghurt och färskpressad juice. Hur duktig är inte jag :)

Vad ska hända idag då? Ingen aning faktiskt. Kanska skulle ta o klä på mig så att jag kan åka ner och hämta posten... Men min rosa flanellpyamas är ju så söt :)




Nu är dagen snart slut

Nu är det dax att stänga av datorn för idag faktiskt. Ska krypa ner i sängen och kolla på en massa komediserier som jag har spelat in idag :)
Är helt klar med mitt paper nu. Så nu är det lata lediga dagar som gäller för min del fram tills måndag. Då börjar nästa delkurs, Lednings- och styrningsprocesser i organisationen... Låter väl skoj :)
Imorgon måste jag faktiskt städa lite här. Allt är en enda röra efter att vi möblerade om i storarummet och sen vi kastade ut julen.
Har inte motionerat något ännu denna veckan. Det får bli motionscykeln imorgon.

Surfa inte vilse i natten nu där ute!


 


Dagens eskapader

Fredrik ringde och väckte mig vid halv 10. Ville inte vakna så jag drog täcket över huvudet och somnade om så klart.

Vid halv 12 ringde Fredrik igen och skulle kolla om jag hade tagit in posten. Så klart hade jag ju inte det eftersom jag låg och sov fortfarande :)

Sen pallrade jag mig upp ur sängen och satte mig vid datorn och skapade min allra första egna blogg.

När jag blev hungrig sen vid halv 2 va det lika bra att gå direkt på lunchen. Det blev pastasallad med burkskinka *mums*

Satte mig och degade framför datorn igen tills Fredrik kom hem. Sedan åkte vi och handlade på Lidl och Maxi. Dom hade billiga kräfor där, så det blir kräftor ikväll :) Finns det något bättre? :)
Har handlat lite nu så att jag inte ska behöva svälta när Fredrik är i Nässjö. Han ska köra upp så jag sitter lite fast här i lägenheten :S


Satt och väntade på att vaktmästaren skulle komma och fixa elementet i köket idag, men han kom aldrig *grrr*


21.00 är det Grey's Anatomy. Fast vet inte om vi ska kolla på det. Inte så smakligt att äta till det alltid... Fick vem Mrs Doubtfire idag så kanske kollar på den istället.



Behöver hjälp med min blogg!!

Ny här... Har noll koll på hur det här fungerar... Jag behöver hjälp!

Vad är trackbacks?

Hur lägger jag upp bilder på min blogg?

Och allt annat som är värt att veta....


Snart dax för frukost

Fy vad jag är hungrig nu. Fredrik ringde och väckte mig vid 10, men lat som jag är somnade jag om och sov tills han ringde igen vid 12 :) 
Va precis nere och hämtade posten och fick lite otrevliga överraskningar... Aldrig kul när räkningarna kommer. 

Tror att jag är klar med mitt paper nu. Ska lämnas in den 23:e, så nu får jag några dagar ledigt innan nästa delkurs börjar. Ska bli skönt.

Frukostdax!! 

Ny!

Jaha... har aldrig riktigt fattat det här med blogg. Men det verkar kul så jag tänkte prova på det. Tycker att det är ganska svårt att hitta här i början... Men det kommer väl.

Ska lägga mej och kolla på tv nu.


God natt!


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!