Dagens

Dagens lunch: Majskolvar

Dagens uppgift: Komma med förslag till Fadderföretag delkurs 6

Dagens prestation: Har haft en bra dag med många skratt!

Dagens låt: "Jo-Anna Says" - Son of a Plumber

Söt väckarklocka

Ett sött ansikte att vakna upp till på morgonen :)  Ap-väckarklocka från Bluebox.se, 175:-.
Väckarklocka

© Bluebox.se 

Fågelinfluensa

Nu har viruset nått oss nordbor. Men det verkar som att det inte ska vara så stor risk för smitta så länge man inte är i kontakt med döda fåglar. Och det ska jag väl lyckas undvika hoppas jag! Tänker bara på alla barn som oskyldigt leker med allt dom kommer åt. Hoppas verkligen att föräldrarna håller extra koll på sina barn vid sådana här tillfällen. Mer att läsa om fågelinfluensan finns här.


Jobbkoll

Gjorde testet på Jobbkoll. Jag ska bli civilingengör?!?!

"Smart, slug, beräknande och kallsinnig är ord som passar bra in på dig..."

Undar om det finns någon som känner att den beskrivningen passar på mig? Förrutom det där med smart då :) Och civilingengör är något av det sista jag vill bli!

Dagens

Dagens lunch: Spagetti med pastasås

Dagens uppgift: Påbörja delkurs 6

Dagens prestation: Nästan gått 10 000 steg utan extra promenader

Dagens låt: "Right Here, Right Now" - Agnes

Mars står för dörren

Då var det bara en dag kvar på årets kortaste månad. Färre dagar som studiemedlet behöver spridas på :) (Csn har förresten höjt bidragsdelen med 52 stora kronor i månaden!). Mars har aldrig varit någon favoritmånad precis, men nu börjar lite ljusna lite på kvällarna i alla fall.

På fredag fyller pappa år. Då ska vi ha middag med familjen. Ska bli mysigt. Var faktiskt duktig och köpte present för honom för flera veckor sedan! *stolt*

Dekoration och lampa

Mysig bordsdekoration/lampa med hjärtan från Rusta. 29 kr!
45964-16
Bild från Rusta

Reafynd

Har varit i stan idag och kikat på bokrean. Köpte två inredningsböcker för 29 kr styck. Billigt! Har också köpt en lunchlåda som är blå och fin i en nyöppnad affär där dom har massor med 10-kronors-saker.

Var i skolan i förmiddags och hade introduktion till delkurs 6. Känner mig väldigt förvirrad just nu. Varför läser jag det jag läser? Vad vill jag bli? Vad har jag för mål med allt slit? Just nu vet jag faktiskt ingenting.


Motionera

Nu faller snön utanför fönstret igen. Inte mycket, men gatan är vit :)

Idag har jag varit duktig. Varit ute och gått 2 gånger. Först då in till stan i förmiddags, men sen efter hockeyn (weee!!) kände jag mig så rastlös så jag var tvungen att gå ut en runda och röra på mig lite. Gick en sväng till Willys och köpte deras lätt-citrondryck för 3 kr som är jättegod! Måste ha massor hemma så att jag aldrig står utan :) 9272 steg blev det idag. Inte illa alls!
45964-46
Bild från
Rusta

Dagens

Dagens lunch: Paj

Dagens uppgift: Gå 10 000 steg

Dagens prestation: OS-guld i hockey!

Dagens låt: "Mr Crowley" - Ozzy Osbourne

Guld guld och åter guld !!

Åter regnar det guld över Sverige! 7 guld blev det i detta OS och sammanlagt 14 medaljer! Har vi någonsinn varit såhär bra?!

Melodifestival nr 2

Var lite besviken på Melodifestivalen igår måste jag säga. Tyckte inte att det fanns med någon självklar vinnare bland de 8. Ofta har det verkat som om de har samlat de bästa i en och samma deltävling, vilket gör det olika svårt att komma vidare från de olika deltävlingarna. Nicklas Wahlgrens låt var ganska bra, men den passade inte alls in i melodifestivalen. Så Magnus och Kicki känns som det bästa valet.

6000 steg

Klar blå himmel idag. Har varit ute och gått en lång runda idag. 6000 steg blev det! Gick in till stan och kollade lite på Åhléns, Domus och Videomix. Hittade caféglas på Domus 4 st för 19 kr! Köpte 8 st. Bra att ha så man kan duka med lika dana glas om det kommer mer än 2 personer och hälsar på samtidigt någon gång kanske :) Vi hade tänkt att vi skulle hyra 5 filmer i 7 dagar för 80 kr på Videmix egentligen, men vi hittade inte så många filmer vi var sugna på att se (som vi inte redan sett) så det blev inget med det.

Håller ett litet öga på hockeyn, men har inte ro nog att sitta bänkad framför tvn en hel match. Men har datorn i tvrummet så att jag får lite sällskap av pojkvännen, även om han inte sliter blicken från tvn en sekund :)

Var med mamma och handlade igår. Oj vad mycket bra jag fick med mig från affären plötsligt :) Underkläder, block, krukväxt och blåbärspaj :)

Lyxmat

Vi hade väldigt mysigt på Classic igår kväll. Det blev kycklingspettet för min del :) Det smakar massor av vitlök i munnen nu. Men gott var det! Det är lite synd bara att restaurangen är lite trång så borden är uppå varandra. Vardagar är de mysigaste dagarna att äta där, för vid 22-tiden drar nattklubben i källaren igång och då blir det ganska livat! Men det är vår favoritrestaurang så vi kan ju inte gå någon annan stans :D

Full rulle

Vad jag är uppe tidigt idag :) Snart bär det av till Bromölla för att häsla på päronen medan Fredrik lagar bilen. Sen är det hem igen för att kolla på Melodifestivalen som börjar redan klockan 19 ikväll ( OBS !! ). Mycket mer hinns nog inte med idag skulle jag tro. Vi kanske tar en tur inom stan innan vi kör till Bromölla, men jag vet inte ännu. Får se hur mycket vi hinner. Jag brukar vara ganska långsam när jag äter frukost på lördagarna :) Fredrik är och köper frallor. Mumsigt! 

Dagens

Dagens lunch: Varma koppen- kantarell

Dagens uppgift: Skicka in mitt paper

Dagens prestation: Äntligen klar med mitt paper!

Dagens låt: "Your Song" - Elton John

Uppklädd

Baby Chompers
Bild från FunPic

Restaurangmys!

Ikväll ska vi ut och äta på Classic. Har inte ätit ute på jättelänge så det ska bli båd gott och mysigt. För min del blir det nog grillat kycklingspett med tzatziki (beställer alltid det när vi äter där). Favoriträtten :)

Tips för filmkvällen

5 romantiska komedier att se en fredagskväll:

-
Legally Blonde (Reese Witherspoon)
- You've Got Mail (Meg Ryan & Tom Hanks)
- Välkommen Mrs. Doubtfire (Robin Williams, Pierce Brosnan)
- En förtrollad romans (Nicole Kidman & Will Ferrel)
- A Cinderella Story (Hilary Duff & Chad Michael Murray)

Favoritdagen är här åter!

Fredag igen då! Denna helgen ska jag bara ta det lugnt. Försöka göra saker jag tycker om. Inget skolarbete som hänger över mig. Ännu en 5-poängskurs avslutad! På måndag börjar delkurs 6. Men fram tills dess ska jag bara ta det lugnt.

Tips på fredags-mys-mat:
- Skaldjur
- Ostbricka
- Croustader
- Fylld avokado
- Fyllt fransbröd
- Laga egen pizza
- Löjrom


Bridget Jones

Fick hem Bridget Jones Dagbok idag från Boxman. Har sett den massor med gånger, men man får ju aldrig nog :) Jag tror att de flesta tjejer känner igen sig i henne på mer än ett sätt. Det gör jag i alla fall! Läste boken innan jag såg filmen faktiskt, men tänkte att jag skulle läsa den igen. Den står i bokhyllan och väntar på mig. Men så är det ju många böcker i kö just nu...  Får nog börja med att läsa ut Systrar i Jeans- Andra sommaren först. Har bara precis börjat på den, sen kom en massa skolarbete emellan. Men nu är jag fri som en fågel så jag får väl sätta igång igen!

Nu är det försent

Skickade precis in mitt paper nu. Så nu finns det ingen återvändo. Hoppas att jag har fått med allt som skulle vara med nu bara... Skönt att ha det avklarat före helgen i alla fall! Så nu ska jag bara njuta resten av helgen.

Ida har varit här och fikat idag. Det är så synd att vi inte träffas så mycket. Hoppas att hon ska flytta lite närmre någon gång inom en snar framtid :)

En liten trött en

45964-14
Bild från FunPic

Bob Dylan

Var på Maxi nu ikväll och kollade på bokrean. En hel del roliga böcker där faktiskt! Köpte 1 denna gången, Bob Dylans memoarer del 1 (ISBN: 1932958096). Vet nästan ingenting om honom så det ska bli kul. 69 kr! 


5:e guldet!

Ännu ett guld till samlingen! Curling-damerna vann precis vårt 5:e guld i detta OS! Det är bara att vara stolt!

Lite bättre

Efter en liten välbehövlig paus med en varma koppen och ett Vänner-avsnitt gick det bra ta tag i mitt skrivande igen. Nu är jag nästan helt klar. Egentligen är jag helt klar, men kommer antagligen att vara inne och ändra några småsaker med jämna mellanrum.

Idag började bokrean! Vill gärna ta en tur inom bokaffären, men hinner nog inte det idag. Min favorit-Ida kommer och hälsar på mej imorgon så jag måste röja runt här lite idag. Inte så värst stökigt, men dammsuga upp popcornen från mattan kan man ju i alla fall göra :) Maxi har en hel del böcker så kanske åker dit frammåt kvällningen när det inte är så mycket folk. Dom har öppet till 22 så man kanske rent av får kolla på böckerna utan trängsel!

Vad är detta för dag?

Har varit i skolan och träffat gruppen. Fick en massa bra uppslag till hur jag ska färdigställa mitt paper. Men nu när jag kom hem så går alltid bara fel och jag lyckas inte med någonting. Lyckas inte ens sammanfatta vad jag tidigare skrivit. Och när jag försöker skriva ut kommer bara hälften med. Tror jag måste ta en paus och kanske äta lite innan jag kan få något vettigt gjort.

Snö

Tittade precis ut och såg små snöflingor sakta dala ner utanför fönstret. Mysigt :) Älskar snö.

Nattuggla

Vad jag önskar att jag hade lika lätt att somna som sambon har. Han kan somna precis när som helst, även om han inte är speciellt trött. Jag däremot ligger vaken halva natten och sen sover jag halva dagen istället, vilket för det ännu svårare att somna kommande kväll. En enda stor ond cirkel. Och inte är det lätt att bryta den när man inte måste upp tidigt. Då är det väldigt lätt att stänga av klockan fast än man varit ambitiös nog för att sätta den kvällen innan.

Imorgon ska jag till skolan i alla fall, så jag ska gå upp strax före 9. Nu ska jag mysa med ett glas O'boy och kolla på några komediserier (spelar in Nanny och Will & Grace under eftermiddagen bara för att ha något att titta på när jag inte kan sova).

En puss??


Bild från FunPic

Drömmen om Italien

Sitter här och drömmer mig bort. Älskar snö, men när det är slask och grått vill jag bara härifrån. Att åka till Italien är drömmen. Venedig och Rom

I somras funderade vi på att åka till
Rom, men eftersom Fredrik bytte jobb passade det inte. Dessutom kändes det fel att lägga pengar på en resa när jag skulle börja plugga sedan på hösten. Och nu som student är det inte många ören över till att resa för. Även om bidraget höjts med 52 kr i månaden! :) Så tyvär får Rom nog vänta på oss några år till.  

En resa vi funderat på att göra till sommaren är att åka till Prag med Ölvemarks bussresor. 6 dagar från 1895 :-. Vi åkte till Paris med dom sommaren -04 och det fungerade jättebra. Det får bli som sista-minuten i så fall. Vet inte hur det blir med sommarjobb för min del ännu.


Dagens

Dagens lunch: Pizza

Dagens uppgift: Åka till affären och handla hem mat

Dagens prestation: Lind som tog sitt andra OS-guld

Dagens låt: "Naughty Boy" - Hannah Graaf

Medaljregn

Vilken dag det har varit för de svenska os-deltagarna idag! Guld och brons i herrarnas sprint och nu alldeles nyss tog Anja guld i slalom. Dessutom vann curling-damerna semin över Norge, så där har vi ännu en medalj att hämta.

Det här är jag !!

Satt och kollade igenom min blogg lite nu och insåg att jag inte har berättat speciellt mycket om mig själv!

Jag är  bor i Kristianstad tillsammans med min pojkvän (Fredrik) sedan nästan 4 år tillbaka. Tidigare bodde vi utanför Kristianstad i en liten 2:a utan riktigt kök och med riktigt dålig planlösning! Hallen vår stor (lång), storarummet ganska litet och ett sovrum som var avlångt, men så smalt att det inte gick att gå runt sängen, utan man fick klättra över den för att komma till balkongen! Så i somras när Fredrik fick ett jobb här i stan och jag kommit in på högskolan här så flyttade vi hit.

Jag pluggar på Personal- och arbetslivsprogrammetHögskolan Kristianstad. Är inne på 2:a terminen nu och tycker tiden har gått riktigt snabbt än så länge! Jag vet inte riktigt vad jag vill göra när jag är klar, har inget riktigt mål ännu vilket kanske är en nackdel då jag inte har något att jobba mot. Kanske hade det varit kul att starta något eget någon gång i framtiden?

Detta tycker jag om:
-Kolla på komediserier som Vänner och liknande
-Sitta och pilla med min kalender och skriva in en massa onödigt
-Kräftor (året om!)
-Sitta uppkurad i soffan med en bok och lite O'boy
-Kolla på tonårskomedier bara för att de är avslappnande
-Spela gitarr och elbas (och piano om jag kommer åt något)
-Att öppna en bok för första gången och höra pärmen knaka :)



Denna fördömda hockey!

Varje gång jag slår på tvn är det hockey! Hade Tre Kronor spelat bra så hade det ju varit en sak, men deras prestation igår var ju så pinsam att jag nästan hoppas att de ska förlora idag, bara som straff!
 
Så länge det inte är en viktig match, som final, har jag ingen lust till att slösa bort flera timmar på att sitta och titta på ett gäng som irrar omkring på isen efter en puck som är för liten för att synas på tv. Så därför sitter jag här framför datorn och slösar bort tiden istället :)

Sitter här i klädkammaren och surfar runt. Att jag sitter i klädkammaren är inte så illa som det låter :) Den är som ett extra rum med gott om plats och med små nallar på tapeterna :) Tror att dom som bott här innan haft rummet som barnkammare. Faktiskt är det perfekt att ha dator och skrivbord här inne. Eftersom vi bor i en två hade vi annars fått ha det i storarummet och det är inte så kul att sitta där och plugga samtidigt som någon anna vill kolla på tv. Funkar inte!



Bokat på cdon

Idag har jag äntligen varit inne och förhandsbokat Gilmore Girls säsong 2 som kommer ut den 15 mars. Fast sedan får jag duktigt vänta i ytterligare en månad eftersom det egentligen är en födelsedagspresent från föräldrarna :) Bokar gör ni här!

Natt-shopping

I natt börjar bokrean. Är inte ute efter någon speciell bok, men det hade varit kul att varit på bokrean när den precis har börjat. Har aldrig varit det förut. Undrar om det är mycket folk i bokaffärerna mitt i natten. Finns det folk som är så galna? Börjar inte förrän klockan 10 imorgon så jag kan egentligen va på premiären, men känner inte riktigt att jag vill vara inne i stan helt själv mitt i natten dock.

Napp-dags?

puppy
Bild från Funpic

Nyttig dag

Hur kommer det sig att jag får en extra push till att vara nyttig när det är fint väder ute? Det är lite konstigt. Känner för att ut och gå och att äta grönsakssoppa.. typ. :)

Ska vara duktig idag och köra och handla. Det ekar fruktansvärt tomt i skåpen här nu. Tänkte kanske köpa hem någon god pulver-soppa eller något. Brukar vara fruktansvärt feg med att prova nya rätter och produkter och sånt, men någon gång måste man ju om man inte ska leva på kycklingfiléer och yoghurt hela livet. Provade varma koppen härrom dagen och det var ju faktiskt väldigt praktiskt. Bara värma lite vatten i vattenkokaren och sen blanda! Smakade helt okej!

Dagens

Dagens lunch: Kyckling & nudlar

Dagens uppgift: Skriva på mitt paper

Dagens prestation: Är nästan klar med mitt paper!

Dagens låt: "Someone's Watching Over Me" - Hilary Duff 

Gilmore Girls & Joey

Gilmore Girls ikväll klockan 20.00. Idag ska väl Rory och Lorelai bli vänner igen hoppas jag. Annars håller serien på att dö ut helt.

Klockan 21.55 är det sedan dags för Joey.

Tisdagen är nu en av de mysigaste dagarna i veckan. Ikväll blir det räkor :)


Pluggat hela dagen

Idag har jag verkligen pluggat hela dagen. Tror ögonen blir fyrkantiga snart! Men jag har kommit rejält långt på mitt paper nu. Inledningen är klar och jag har skrivit 3½ sidor text. Det enda som är kvar nu är att skriva diskussionspunkter. På torsdag ska jag till skolan och träffa gruppen och min handledare och då ska vi diskutera uppgiften så jag tänkte vänta med att skriva punkterna till torsdag eftermiddag. Men fy vad skönt det är att ha det mesta gjort!

Snubblar på mållinjen

Det var riktigt nära att det blev ett brons idag på herrarnas skidskytte-stafett. Stackarn fick felskär på mållinjen och hamnade på 4:e plats.

Men igår blev det en silvermedalj för damkronorna i alla fall. För Anja gick det däremot inte allt för bra i damernas Super G.

Hittils 7 medaljer för Sverige. Hoppas på någon till innan OS är slut för denna gången.


Natt-aktiviteter

Har suttit uppe och skrivit om situationsanpassat ledarskap nu de senaste timmarna sedan hockeyn slutade. Jag får mycket mer gjort när jag sitter uppe på natten än när jag sitter och skriver mitt på dagen. Varför egentligen? Antagligen för att jag känner mer press att åstadkomma något på dagen eftersom jag vill vara klar för dagen innan sambon kommer hem. Men när han sedan har gått och lagt sig och jag inte kan sova kan jag ju lika gärna fördriva tiden genom att plugga lite, så slipper jag göra lika mycket dagen efter. Nu har jag nästan 2 sidor skrivna så nu kan jag gå och lägga mig med gott samvete. Ska titta på Nanny från i eftermiddags. :)


Bokrean står för dörren!

På torsdag börjar årets bokrea! Tyckte att det var ganska utplockat redan under de första rea-dagarna förra året, men får väl bege mig till bokaffären för att ta en titt i alla fall. Får se om det blir i denna veckan eller om det får vänta tills nästa. Det är lite beroende på hur det går med mitt paper-skrivande. Försöker alltid bli klar till torsdagen om det är inlämning på måndagen sedan, men nu ska jag träffa gruppen och min handledare på torsdag, så det kanske drar ut lite längre på tiden denna gången. När själva stommen till arbetet är klart så är det värsta över och jag känner mig inte lika stressad längre. Ska försöka få lite gjort nu ikväll/ natt också.

Dagens

Dagens lunch: Majskolvar

Dagens uppgift: Skriva på mitt paper

Dagens prestation: Har orkat sitta flera timmar med mitt paper

Dagens låt: "I Want Love"- Elton John & Robert Downey Jr

Studenters dåliga förutsättningar

Kraven som ställs på studerande (främst på högskola/universitet) är fruktansvärt höga. 40 veckor om året ska man studera på heltid med prestationskrav hängande över axeln som ett svart moln. Dessutom förväntas man ta ett deltidsjobb (vilket man nästan måste för att överleva). Och ovanpå detta ska man även vara aktiv i skolaktiviteter som Kåren osv. När sommaren sedan äntligen kommer gäller det att ha kontakter så att man får ett jobb så att man kan ha råd med mat och hyra över sommaren.

Dom stackarna som inte får något sommarjobb har förhoppningsvis en ganska rejäl summa pengar sparade, eftersom att trots att man är arbetslös över sommaren inte har rätt till A-kassa, och inte heller socialbidrag. 6900 kr i månaden förväntas räcka så långt att man kan spara för att ha att leva av över sommaren.

Som student förväntas man gå på full kraft hela tiden, dygnet runt, medan man som arbetare har rätt till 5 veckors semester. Vart har rättvisan tagit vägen? Hade det inte varit bättre att plugga året runt så att man kunde ta examen någon termin tidigare och komma ut i arbetslivet på riktigt?



Slut för idag

Nu ska jag nog lägga ner skolarbetet för idag. Har kommit en bit på inledningen och sedan ungefär 1 sida på själva uppgiftslösningen. Uppgiften är både enklare och svårare än vad jag hade trott. Tycker att det är svårt att hitta allt som behövs i böckerna. Har suttit och skrivit i 3 timmar i sträck nu, så behöver nog pausa lite. Samla nya krafter tills imorgon.

Ikväll ska det bli tortillias till hockey-finalen. Ska bli gott!

Den har hälften gjort den som har börjat

Di midium facit qui cepit hadet
Den har hälften gjort den som har börjat

Nu har jag äntligen påbörjat mitt paper. Har skrivit lite mer än en sida. I detta papert ska det in en hel del ledarskapsteorier, så sidorna borde rinna iväg ganska lätt. När jag väl kommit igång och vet var jag hittar de källor som behövs så brukar det gå på någon dag att bli klar. Så förhoppningsvis får jag helgen ledig. 
Lite längre fram i veckan måste jag åka till högskolebiblioteket och sitta där och plugga. Har bara fått tag på 3 böcker ur litteraturlistan till denna delkursen, så jag ska låna resten i referensbiblioteket. Dessutom får man förvånansvärt mycket gjort när man inte kan bli distraherad av tv eller av hur mycket roligare det plötsligt är att diska och städa än vad det är att plugga.   


Åter till studierna!


Som bortblåst

Då var det en ny vecka igen. Telefonen har ringt här hela morgonen, så det blev faktiskt så att jag tog lite sovmorgon till klockan 10. Men nu ska jag sätta igång med mitt paper. Vet bara inte riktigt hur jag ska ta mig an uppgiften. Tror att jag ska utgå ifrån förståelse när jag skriver om lednings- och styrningsperspektiv.

Varför är allt man lärt sig i datorkunskapen som bortblåst när man behöver det? Kan knappt göra något i Word längre. Behöver göra en figur med med pilar, men har ingen aning om hur det ska gå till! 

Stora planer !!

Jag har stora planer för morgondagen måste jag säga. Jag ska vara flitig och duktig! Klockan ska sättas på 900 (vilket är grymt ambitiöst i min värld för en dag då man inte behöver gå upp). Sedan blir det nyttig frukost med lingonbröd och gurkskivor som pålägg. Och kanske lite färskpressad juice om jag blir riktigt crazy :D

Sen ska jag bära med mig datorn med sladd och modem och hela kittet in till soffan i storarummet och sitta och skriva på mitt paper med lite Vänner eller Gilmore Girls i bakgrunden :)

När Fredrik kommer hem sen frammåt kvällen blir det till att äta middag och lite sådant. Sedan klockan 2030 Ska vi kolla på damkronornas final mot Kanada. Ska bli riktigt spännande, även om chansen för ett svenskt guld är ganska liten.

Shoppat

På Eko:- hittade jag ett jättefint ljusfat som jag ska ha på soffbordet. Tycker om randigt :) Bara 2990! 

Ljusfat


En dag på vift

Satt hemma och hade tråkigt och var rastlös i eftermiddags. Så jag bestämde mig för att lämna pojkvännen ensam (så att han kunde kolla på hockey ifred) och ge mig ut och köra en liten runda. Det är så länge sedan jag var någon stans helt själv. Och kör nästan aldrig bil, mer än korta sträckor till skolan och affären. Jag tog en tur till Eko:-. Köpte ett glasögonfodral och ett ljusfat.


När jag ändå var halvvägs tyckte jag att det var lika bra att fortsätta till Bromölla. Så jag körde till Bromölla och hälsade på päronen en stund. Blev bjuden på semla och hemlagad lasagne = mums! Allt som är gratis är gott! :)


Dagen

Dagens lunch: Lasagne

Dagens uppgift: Åka till Ekohallen

Dagens prestation: Tre Kronors vinst med 2-1 över USA (h).

Dagens låt: "Pleasure and Pain"- The Wallstones

School of Life

I fredags fick vi hem "School of Life" från Boxman, men vi har inte kollat på den förrän nu i eftermiddags. 

Detta är en ganska klassisk drama. På vissa ställen kan filmen kanske kännas lite seg och långdragen, men jag kände mig ändå på något sätt uppslukad av handlingen. En film om livet och döden.

Beyg: @@@@
4 av 5 möjliga


Dagen efter

Min gissning på finalisterna i gårdagens Melodifestival var inte helt fel ändå. 50% rätt :) Andreas Johnsson gjorde ett jättebra framträdande, vilket även Linda Bengtzing gjorde. Däremot är jag inte så förtjust låtar som är sådär väldigt schlager-aktiga som hennes var. Men de har en tendens att fastna i huvudet på en, så det är väl bra ändå antar jag :)

Lite synd tycker jag om Hannah Graaf faktiskt. Tyckte att hennes bidrag var riktigt mysigt och jag hoppas att hon når framgångar med låten ändå.


Ett litet minus måste Anna Sahlene få för sina scenkläder. Jag tycker inte att man ska behöva dölja att man är gravid bara för att man står på scen. Och speciellt inte med kläder som får hela henne att se dubbelt så stor ut! Det var lite synd.


Bloggtoppen

Det börjar arta sig för mig på Bloggtoppen nu tycker jag! I början av veckan låg jag  på plats 28 i kategorin Nöjen och nu ligger jag på plats 16. Det är ju inte illa :)

Bidragen i Melodifestivalen

Ikväll är det dags för den första delfinalen, i Leksand. Jag har lyssnat på de 8 bidragen.

Andreas Johnssons låt är riktigt bra, men någon typisk schlagerlåt är det inte riktigt. 
Hannah Graaf kör en lite småmysig 50-60-talslåt som faktiskt är helt okej. Frågan är bara hur långt det räcker på scenen.
Pandang kör ett helt annat, rap-liknande, sound. Inte helt i min smak måste jag erkänna.
Storfavoriten Linda Bengtzings bidrag är en riktig Bert-Karlsson-schlagerdänga. Den kommer vi säkert att få höra på radio i evigheters evigheter. 
Magnus Bäcklunds bidrag är helt okej, men inte tillräckligt medryckande. Hoppas att han inte är lika stel och överrepeterad som när han deltog med Fame...
Anna Sahlene kan med rätt ljussättning och korreografi lyckas riktigt bra ikväll.
Electric Banana Band gör det de är bäst på- att vara roande och medryckande- men någon schlagervinnare blir det nog aldrig av detta bidraget.
Simone Morenos bidrag är originellt och har de rätta danstakterna. Men tyvär blir inte detta ett bidrag som går hem tillräckligt hos tittarna tror jag. 

Tippade finalister: Jag tror att Anna Sahlene och Andreas Johnsson blir de 2 bidragen som skickas till final i Globen. Anna Sahlene har redan deltagit i uttagningen en gång, och dessutom representerat Estland i Eurovision Song Contest. Andreas Johnsson har nog många röster vunna genom att bara vara sig själv.


Flitens lampa lyser

Hade först bestämt mig för att jag skulle vara ledig i helgen och börja med mitt paper först på måndag, men kände ändå att jag hade dåligt samvete och lite stress för att jag inte börjat ännu. Så jag tog med mig datorn in till storarummet och satte mig i soffan och började skriva på mitt paper. Och med lite Vänner i bakgrunden är det mycket lättare att arbeta och jag känner mig inte lika pressad till att prestera. Så det är så jag ska arbeta denna veckan! Nackdelen är att modemet inte är sladdlöst, så antingen blir det en himla massa sladdar att snubbla över i storarummet eller så får jag klara mig utan internet. Även om jag inte har skrivit mer än en halv sida så är det ändå en bra början! Papert ska inte bli mer än 4 sidor och inlämningen är inte förrän den 27:e. Så det ska vara gott om tid hoppas jag. Så nu tycker jag att jag med gott samvete kan ta lite helg så att jag sedan kan köra för full växel i veckan sedan.

Rövarspråk

Kokalolasosfofinontot!

Har precis återupptäckt rövarspråkets vackra melodi :)Fast det blir ju lite otympligt långa ord ibland!

Nonu soskoka jojagog gogå ocochoh ätota lolörordodagogsosfofrorukokosostot!

Här kan du hitta en
rövarspråksomvandlare!

Sportintresserad ?!

Det är intressant det här med sport. Normalt kan jag inte bry mig mindre om hockey, fotboll och all annan sport som hör livet till. Men plötsligt nu, för att det är OS är jag helt uppslukad av sporten! Tvn står på hela dagarna och jag superintresserad av allt från konståkning till hockey.

Dam-kronornas match igår mot USA var en riktig nagelbitare! Ska bli kul att se finalen mot Kanada på måndag. Ingen annan nation än USA och Kanada har någonsin varit i OS-final i damhockey tidigare. Sverige blir den första!

Till och med Curling blir jag intresserad av under OS! I och för sig tycker jag att 5 omgångar per match kunde räcka, men visst är det spännande att se stenarna glida över isen?! ;) Tyvär går det ju inte så bra för herrarna just nu. Förlust efter förlust är det för tillfället. Peja vi vill inte se fler "stjärnfall" som
aftonbladet så snitsigt uttryckte det!   

Ny skiva till samlingen

Har inte köpt en skiva på år och dar, men har bestämt mig för att unna mig själv lite mer saker som jag tycker om. Musik är en av dom sakerna. Så idag investerade jag i The Wallstones skiva "Pleasure and pain". 49 :- på Rusta- rena klippet!

Massor med snö!

Det snöar för fullt utanför fönstret nu. Tycker det är så mysigt :) Vi brukar aldrig ha snö här i mer än max 3 dagar, men nu har vi knappt haft någon barmark sedan före nyår!


Det finns inget bättre än att sitta under en varm filt med en kopp varm O'boy och titta på snöflingorna som faller utanför fönstret en sådan här dag :)


Dagens

Dagens lunch: Hamburgare

Dagens uppgift: Tvätta

Dagens prestation: Sveriges hockeydamer är i OS-final!

Dagens låt: "Good Old Stonecake"- The Wallstones


Filmkväll

Idag ska vi äta en av mina abslouta favoriträtter: Flygande Jacob. Fast vi har ingen banan i så vi kallar det Broder Jacob istället :) Kyckling, bacon och jordnötter är inget man egentligen tänker sig ska passa ihop, men det blir ju så gott!

Film ska det också bli. Fick hem en ny hyrfilm från Boxman idag så den ska vi kolla på. "School of Life" med Ryan Reynolds från "Van the Man".

Bordsdekoration

Har du några vanliga bockljus hemma som du inte vet vad du ska göra med? Sätt dom på ett fint fat, lägg dit lite stenar, sand, pärlor eller vad du vill. Snabbt och enkelt!  Fint att ha som dekoration på ett bord!

 Ljus
Foto: Privat

Favoritdagen är här

Äntligen är fredagen kommen! Veckans bästa dag, helt klart. Hela helgen framför sig då.

Ikväll blir det hemma-mys med pojkvännen och kanske någon mysig film.

Imorgon ska vi hem till mina föräldrar och kolla på Melodifestivalen. Årlig tradition :)


Arg!!

Varför fungerar det att länka i vissa inlägg, men inte i andra plötsligt?? I förrförra inlägget kunde jag länka, men i detta går det inte. VARFÖR?


Bokmärke

Enkelt hjärtbokmärke att göra själv! Skär ut ett hjärta i kartong eller liknande. Skär sedan ut ett lite mindre hjärta (80% ungefär). Klistra fast på det stora hjärtat. Skär sedan längs det lilla hjärtats kant i den nedre halvan. 
  
45964-7
Foto: Privat

Vilket är bästa Vänner-avsnittet?

Är ett stort Vänner-fan. Har alla avsnitt på dvd och kollar på dom dagligen!

Vilket avsnitt är egentligen det allra bästa? 
Här  finns en komplett lista över alla avsnitt. Rösta sedan här på bloggen under Kommentarer.


Dagens

Dagens lunch: Spagetti med köttbullar

Dagens uppgift: Redovisa delkurs 5

Dagens prestation: Anna Carin tog OS-silver

Dagens kalkon: Förlust för Sveriges herrar i hockey. 5-0 till Ryssland

Dagens låt: "Everlasting Love"- Jamie Cullum


Silver till Anna Carin

4:e medaljen tagen idag då. Det här går ju riktigt bra :) Hade helt missat detta tills jag nyss gick in på www.aftonbladet.se och såg att vi tagit ett silver i damernas skidskytte. Det var ju roligt!

Äntligen över

Äntligen är redovisningen av vårt Case över. Det var ganska intressant faktiskt att lyssna på hur den andra gruppen hade arbetat med samma case. Många saker var väldigt lika, medan annat var helt annorlunda.
Detta caset handlade om hur en ny chef ska gå till väga i personalfrågorna för att lyckas på avdelningen. Case-motodiken är mycket mer lärorik att jobba med än PBL-metodiken. Detta är ett verkligt fall som man kan relatera till.


Nu har jag från idag fram till nästa måndag på mig att skriva ett paper om lednings- och styrningsprocesser som om det vore en fördjupad återgivning av innehållet i  en kommande föreläsning, given av mig själv. Jag tror att detta kommer att kräva lite mer arbete än de tidigare paper jag skrivit, men det ska också bli kul. Måste bara bestämma mig för vilken ingång och vilket område jag ska inrikta mig på.


Bli en bättre människa !

Har varit en oerhört lång och trist dag idag. Men som tur är så är den slut om mindre än 2 timmar.
Morgondagen ska bli mycket bättre har jag bestämt. Jag ska göra allt jag kan för att bli den person jag vill vara.

Redovisning imorgon. Hoppas att det ska gå bra. Sen är det helg för min del. Det ska bli så skönt!

Dagens

Dagens lunch: Stekta nudlar med kyckling

Dagens uppgift: Förbereda inför redovisning imorgon

Dagens prestation: OS-brons i störtlopp av Anja Pärsson

Dagens låt: "Do What You´re Told" - Sebastian (kom med posten idag *weee*)

Bronsplats till Anja!

3:e OS-medaljen tagen idag då. Anja Pärsson var det som kammade hem bronsplatsen i dagens störtlopp. Snart har vi en liten hög med medaljer :)

2-0 till Sverige

Då har herrarnas hockey också dragit igång. Efter halva första perioden står det 2-0 till Sverige. Det verkar ju lovande, än så länge i alla fall...

Foppa har landat !!

Måste ju säga att det har varit en bra OS-dag för Sverige, eftersom vi tog 2 guld. Dessutom vann herrarna sin curlingmatch över Kanada. Annars har det väl inte hänt så mycket. Jo förresten! FOPPA HAR JU LANDAT! Det kan ju ingen ha missat. Tycker det är synd att medierna blåser upp det så mycket. Självklart är det jättekul att han har kommit till Turin, men det är inte alls säkert att han över huvud taget kommer att beträda isen. Definitivt inte under de 2 första matcherna. Men Tre Kronor har match imorgon, oavsett om Foppa är frisk eller ej. Fokusera på det istället!


Imorgon klockan 12.00 drar damernas störtlopp igång. Håller tummarna för Anja Pärsson.


Snart är bokrean här!

Nu är det 7 dagar 23 timmar och 52 minuter kvar tills årets bokrea drar igång!
Har inte hittat någon speciell bok som jag ska köpa på rean, men det kommer nog! Brukar vänta tills någon dag efter att rean har börjat innan jag ger mig in i trängseln. Tycker det är lättare att se och hitta något kul då. Har ju läst lite fler böcker på sista tiden så det börjar bli dax att fylla på förrådet med olästa böcker nu snart.

Ett år till nästa

Då var Alla Hjärtans Dag slut för den här gången. Har haft riktigt mysigt. Det blev ingen film idag dock. Det får vänta till imorn. Kollade på Gilmore Girls och Joey istället.

Imorgon är jag ledig. Eller nja, ledig och ledig. Självstudier kallas det väl. Ska förbereda det sista inför redovisningen på torsdag. Ska jämföra chefskap och ledarskap, och diskutera vad som är utmärkande egenskaper för en god ledare. Ska förhoppningsvis gå bra.


Myskväll i soffan

Veckans tv-kväll är på tisdagar. Först Gilmore Girls och sedan Joey. Älskar Gilmore Girls. Fast tycker handlingen har kört fast lite. Och när Rory och Lorelai är ovänner i en hel massa avsnitt rasar hela storyn samman. Men säsong 1 går varm i dvdn här hemma. Och snart även säsong 2 :)


nyligen.se

Nu har jag pingat min blogg på nyligen.se. Vet inte riktigt hur det fungerar ännu, men det ska bli kul att se :)

Belöning till mej !

Igår var jag inne på cdon och beställde Sebastians singel "Do What You´re Told" . Min belöning till mig själv för att fira mina 20 första högskolepoäng :D


OS-guld !!

Såg precis på www.aftonbladet.se att vi har vunnit 2 OS-guld inom loppet av 20 minuter, både damer och herrar i sprintstafetten! Grattis till oss :D


Alla Hjärtans Dag

Idag är det Alla Hjärtans Dag. Mysigt :)

Ikväll blir det mysig middag med älsklingen. Kräftor och kanske lite räkor och sånt. Och sen film. Ska bli mysigt :)

10 saker jag ser fram emot

  1. Sommaren
  2. Examen i Personalvetenskap (bara 3 år kvar...)
  3. Min nya smala kropp :)
  4. Gilmore Girls säsong 2 release DVD 15/3
  5. Helgen
  6. En resa till Italien en vacker dag
  7. Att melodifestivalen drar igång på lördag
  8. Alla hjärtans dag
  9. Kräftsäsongen :P
  10. Vår 4-årsdag (22/6)

Godkänd

Idag fick jag tillbaka mitt paper om Organisationens komplexitet. Ett G blev betyget. Hade önskat att jag visste hur jag skulle skriva för att få ett VG, men jag är supernöjd med mitt G. Det innebär att jag har klarat av min allra första termin på högskolan ganska smärtfritt. Inga omtentor eller kompletteringar. Så nu har jag 20 poäng!

Ny vecka igen då

Då va vi inne på den 7:e veckan på 2006. Tror fortfarande att det är 2005...

Imorgon är det Alla Hjärtans Dag. Har alltid tyckt om den dagen, ända sedan jag var liten. Även när jag var singel. Det finns ju så många fler i livet att älska än bara en pojk- eller flickvänn. Varje år får jag en ask med geléhjärtan av mamma och pappa, och varje år får dom något av mej. I år har jag pysslat ihop ett eget kort med ett hjärta som hänger i. Blev jättefint tycker jag :) 

Dagens tanke

Arbeta som om du inte behöver pengar, älska som om du aldrig blivit sårad och dansa som om ingen ser dig!

sebastian

Den 1:a mars släpper Sebastian sitt debutalbum. 149 :- på cdon. Boka nu!

10 saker jag gör varje dag

  1. Kollar på Vänner
  2. Kramas
  3. Spelar in komediserier
  4. Irriterar mig på något eller någon
  5. Pratar i telefon
  6. Sjunger
  7. Lyssnar på RIX fm
  8. Har på mig mina blåa pyjamasbyxor med får på
  9. Väntar på hissen när jag kunde tagit trapporna
  10. Äter kyckling eller skaldjur

Ingen singel

Var inne på Skivlagret igår och skulle köpa Sebastians nya singel "Do What You´re Told", men den fanns inte där! Den är ju släppt, så tycker det är konstigt att dom inte har den där. Men beställer nog den på www.cdon.se istället. Kostar bara 19 kr, och med Mecenatkortet blir det gratis frakt. Super!

Söndagspromenad

Tyckte det var fint väder i eftermiddags, så vi var ute och gick en liten runda. Inte så långt. Bara till Willys och lite så. Köpte Willys egen lätt-citrondryck. 3 kr för 1 liter när den är blandad. Väldigt god faktiskt! Perfekt väder var det att vara ute och gå i idag, precis när solen skulle börja gå ner. Lite blåsigt, men ändå lagom kallt.



-0,2 kg

Denna veckan slutade vågen på -0,2 kg. Inte mycket, men så länge det går neråt är jag nöjd! Sammanlagt -2 kg nu.

Dessa söndagar...!

Hur kommer det sig att söndagar alltid är segare än alla andra dagar? Det enda man gör är att gå och vänta på att det ska bli måndag igen känns det som. Jag röstar för att vi byter ut söndagarna mot ännu en lördag! :D

Denna veckan veckan blir det stenhårt arbete inför redovisningen av delkurs 5 på torsdag. Sen är det självstudier som gäller i 1½ vecka för att skriva ett paper. Sen är denna delkursen också slut!

Hoppas på att få reda på resultatet för delkurs 4 imorgon *håller tummarna*.


Do What You´re Told

I dagarna släppte Sebastian sin första singel "Do What You´re Told".
Finns att köpa på
www.gunvor.se


Fredagsmys

Fredag kväll.

Sov till klockan halv 12 idag. Har pluggat lite och plockat undan lite här. Annars jag har mest tagit det lugnt bara.

Ikväll ska vi nog kolla på You've Got Mail. Fick hem den igår från Boxman. Men först blir det nog att kolla lite på OS-invigningen tror jag. Klockan 20,00 på svt.

Snöblask

Idag är det inget roligt väder. Snöar, men det töar så fort det når marken. På parkeringen vid skolan fick man nästan vada fram till bilen idag...

Ikväll ska jag till Bromölla. Ska kolla på film hemma hos Malin. Har inte varit i hennes nya lägenhet, så det ska bli kul att få se den.

Började läsa på fortsättningen av Systrar i Jeans igår; "Andra sommaren".

Då var det helg igen för min del. Denna veckan har gått ganska fort, men förra veckan var fruktansvärt låååång. Inga riktiga planer för helgen ännu. Fredrik ska kanske festa med några kompisar på lördag, så vi får väl se vad som ska hända för min del.

Har fortfarande inte fått resultatet på mitt senaste Paper. Tycker det är dax nu snart. Dom har ju haft 13 arbetsdagar på sig. Så allra senast på måndag måste det vara klart.




Mamma sa att jag var sjuk- Julie Gregory

Idag har jag läst ut "Mamma sa att jag var sjuk" av Julie Gregory, en självbiografi där Julie berättar om sin svåra uppväxt där hon var offret för sin mors psykiska problem. En mor som led en av de mest dödsbringande  och svårtupptäckta sjukdomarna av alla,  Münchhausen by Proxy.

"Mamma sa att jag var sjuk"
är en mycket gripande bok som når ända in i själen. Läste den senare halvan av boken på några få timmar under eftermiddagen. Jag kunde bara inte lägga ner den.

ISBN: 9170022046

Betyg:
@@@@
4 av 5 möjliga

Vill åka på skidsemester

Har inte åkt skidor på 6 år. Saknar det jättemycket nu. Hade varit mysigt om man kunnat åka ivägen en vecka nästa vinter. Fast har antagligen fullt upp i skolan då, så det kan kanske bli lite svårt.


Ingen mat hemma :(

Varit på föreläsning nu i förmiddag. Intressantare än vad jag trodde att det skulle vara faktiskt. Vissa resultat för förra delkursen hade kommit upp, men inte mitt :S Har jag blivit godkänd ska jag fira att jag klarat hela min första termin galant! Hoppas det blir så bara....!

Ingen mat hemma alls idag. Måste handla senare idag. Men just nu snöar det så jag vill inte ge mig ut nu. Mysigare att sitta inne i värmen och titta på snön :D



Söndagens bravader

Hördes konstiga ljud från akvariet igår så vi fick tömma det för att kolla så att det inte börjat spricka någon stans. Men pappa var här och tittade på det idag och det såg inte ut att vara något fel. Måste ha varit pumpen eller något som hade konstiga ljud för sig.

Då var helgen nästan slut nu igen. Föreläsning imorn förmiddag. Inga redovisningar eller inlämningar denna veckan, så förhoppningsvis går veckan ganska snabbt.


Varit på EKO:- idag. Köpte en en randig stickad polo och ett par supersöta 70-tals-hipster.


Lördagsmorgon

Tycker halv 10 är hyfsat tidigat att gå upp för en lördag :)
 
Ikväll blir det skaldjur, om vi får tag på några. Kanske hyr en film eller så. Om det har kommit ut någon som är värd att se.

Börjat läsa en ny bok nu. "Mamma sa att jag var sjuk" av Julie Gregory är en självbiografisk bok om sjukdomen Münchhausen by proxy (MBP). 

Underbar och älskad av alla- Martina Haag

Läste ut "Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra)" av Martina Haag idag. Huvudpersonen Isabella Eklöf är sveriges egen Bridget Jones som gör allt som krävs för att lyckas som skådespelerska.  

En hyfsat bra bok. Rolig story, men jag känner att boken känns lite tunn. Så mycket mer kunde ha hänt för att få lite mer djup i historien. Avslappnad och lättläst bok.

Betyg: @@@@@
3 av 5 möjliga

Fredag

Äntligen fredag!

Idag kommer kommer päronen hem från solen och värmen. Hade inte skadat med lite värme här också!!

Ska prova ett fik här i närheten idag. Har aldrig varit där men det ser mysigt ut utifrån. Och sen kanske åka ut till Solhaga och kolla på lite växter mm.  


Februari !!

Måste säga att jag helt missat att vi kommit så långt in på det nya året som den 2:a februari redan! Men skönt att det har gått så snabbt. Tycker inte om januari alls. Men eftersom det har varit snö nästan hela månaden har det inte varit lika mörkt som det brukar vara i januari. Men nu är månaden över i alla fall. Hoppas att jag har en bra månad framför mig.

Beauty Shop

Kollade på Beauty Shop igår kväll. Medverkande bl.a. Queen Latifah, Alicia Silverstone och Kevin Bacon. Slapp komedi. Helt okej faktiskt. Perfekt för en hemmakväll i soffan.


Betyg: @@@@@
3 av 5 möjliga.


Helg nu !

Så var denna plugg-veckan också avklarad. Äntligen helg för min del. Tycker denna veckan har gått så väldigt långsamt. Vet inte varför. Men nu är det lata dagar resten av veckan :)

Helgen blir väl som vanligt. Bara allmänt slappande. Kanske en tur inom stan eller något.

OC

Nya avsnitt av OC börjar idag. Klockan 21.00 på Kanal 5.



Filmer att se

Älskar att gå på bio. Och ändå gör jag det inte så ofta. Tycker att utbudet är ganska dåligt där jag bor måste jag säga.

En film som måste ses är Walk the Line  med Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon . Ska se den när den kommer på bio här.

En annan film jag varit sugen på att se är Elizabethtown med Orlando Bloom, Kirsten Dunst och Susan Sarandon, men det får bli när den kommer ut på dvd.


disk :(

Diskat och städat lite här nu. Men det är fortfarande stökigt tycker jag. Har såvrt att hålla mig ifrån att städa och fixa fastän jag har annat att göra och vi inte har så väldigt stökigt.

Varit uppe sen halv 10 och fortfarande inte ätit frukost. Dax för det nu. Idag blir det lingon grova och en kopp thé.


-0,5 kg

Idag visade vågen på -0,5 kg. Sammanlagt blir det 1,8 kg på 4 veckor. Nästan ett halvt kilo i veckan. Det går åt rätt håll!

Slö dag

Fredrik ska jobba hela dagen och hela kvällen idag. Tråkigt.
 
Tänkte ha en riktigt slapp dag idag. Vet bara inte riktigt vad jag ska göra för något slappt. Måste kolla på lite grejer inför redovisningen imorn först bara. Problemet är att mina pyjamasbyxor har gått sönder, och vad är det för slappdag om man inte har pyjamas på sig??

Funderar på att gå en tur inom stan kanske. Kolla i lite affärer och sådär. Men vi får väl se.