Adjöss!

Min blogg kommer i framtiden att ligga hos Blogger, eftersom jag inte varit nöjd med Blogg.se på senaste tiden. Följ med mig till min nya blogg!

Struntlillstrumpa.blogspot.com


Nöjd och stolt

Jag måste säga att jag är stolt över hur mycket jag har hunnit med idag, och allt innan klockan 11! Vaknade halv 9 av att någon borrade på andra sidan väggen. På något sätt lyckades de göra så att det lät så fruktansvärt att det inte gick att vara i vårt sovrum. Idag är första dagen på vår 3-månaders gratisprenumeration på Kristianstadsbladet, så jag satte mig och läste en och letade efter artiklar till mitt paper som jag ska skriva nästa vecka. När jag slog upp tidningen såg jag en stor annons från SkoDej. Mina favoritskor (All Star-liknande) för 99 kr! Själklart måste jag dit och handla! Eftersom vi bor så bra att SkoDej ligger bara på andra sidan vägen tänkte jag ta en liten morgonpromenad. När jag kom dit var de svart slut i min storlek, men gula fanns det. Så nu är jag stolt ägare till gula basketkängor :)

Sedan traskade jag en liten extra runda inom affären och köpte popcorn och sånt inför helgen. Eftersom jag sedan började bli lite hungrig så gick jag inom McDonalds (inte bra, men det är ju fredag) och köpte med mig en hamburgare hem. Så nu ska jag avnjuta min hamburgare och gå in mina nya fina skor! 

IQ-test

Gjorde Illustrerad vetenskaps IQ-test. 115 hade jag i IQ, vilket ligger mellan normal till hög. Gör testet här. Vad fick du?

VIP-visning

Ikväll har vi varit på VIP-visning av Intersports nya butik här i stan. Stor, luftig och fräsch butik. En hel del bra öppnings-priser. Jag själv köpte inget eftersom det är lite tomt på kontot just nu. Men i morgon kommer CSN-pengarna äntligen. Mycket efterlängtat denna månaden.


Akutgåvor

45964-72
Bild från Bluebox.se

Glömt bort bästa vännens födelsedag? Ingen fara. På Bluebox.se kan du enkelt och lätt beställa akutgåvor. Beställningar gjorda vardagar före klockan 15 levereras dagen efter, inslagna och klara!
Har du t.ex. glömt bort årsdagen med älsklingen finns boken En kärleksförklaring. Här fyller du själv i om er förtrollande tid tillsammans.
  

Tråkiga påhopp

Det mesta med att ha en populär och omskriven blogg är positivt, men tyvär kommer även en del negativa sidor med det. Många, kanske speciellt modebloggar, får en hel del negativ respons genom påhopp av olika slag. Varför är det så svårt att vara glad över att det går bra för någon annan? Varför ska man hålla på att kommentera minsta lilla detalj, bara för att man själv är svartsjuk? Jag själv är lite avundsjuk på bloggar som Glamourprinsessan och Legally Blonde som har massor av läsare, är duktiga på att skriva och som dessutom är fruktansvärt duktiga på vad de gör! Men istället för att missunna dem det är jag istället väldigt glad för deras skull. Jag ser dem som mina förebilder och inspirationskällor. Bloggen är en fantastisk uppfinning då man får möjligheten att blicka in i andra personers liv och vardag. Ta vara på chansen och gör något bra av den!Necessär

Inreda.com är en av mina absoluta favoritsidor just nu. Nästan allt som finns där vill jag ha. Ett exempel är denna vackra necessär. Finns i både blå, brun och röd. Faktiskt för ett riktigt överkomligt pris, även för en student!

45964-6145964-62


Bilder från Inreda.com

Chatta med Göran

Klockan 16.00 idag kan den som vill chatta med Göran Persson om hans 10 år vid makten. Det är ju ganska folkligt gjort av honom måste jag säga. Kanske någon som försöker fiska lite röster inför höstens val? Vill du göra din röst hörd så passa på nu! 

Dagens lista

Dagens lista

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Ganska glad men trött
Favoritgodis: Choklad.
Är det något du absolut inte äter: Banan
Kläder just nu: Rosa linne, gul & rosa SWE-munktröja och gråa mjukisbyxor
Musik just nu: Artmade
Vad sa du senast: "Hej då" kanske?
Favorit-hangout: Köket
Vilket århundrade skulle du vilja leva i: 1500-tal med Shakespeare
Sommarplaner: Jobba hoppas jag. Kanske ta en liten tripp någon stans.
Är du bra på matte: Sådär. Klarade alla nivårerna på gymnasiet iaf
Fisk eller badkruka: Lite badkruk är jag allt
Saft eller alkohol: Läsk?
Hur många kuddar sover du med: En, ibland två
Favoritväder: Sommar och sol. Snö om vintern.
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Mat, en bok, och en flotte så klart :)
Spelar du nåt instrument: Gitarr, piano och elbas.
Morgon- eller nattmänniska: Nattmänniska
Sparare eller slösare: Sparare
Vem är viktigast för dig: Familjen
Bästa film: Never Been Kissed
Tror du på liv på andra planeter: Ja, något måste ju finnas
Har du några homosexuella vänner: Inte som jag vet
Tror du på mirakel: Nej, men ödet
Tror du att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja
Hur många barn vill du ha?: 2
Bio eller promenad: Bio
Är du kittlig: Nej
Snarkar du: Nej, men vissa andra gör...
Största svaghet: Blyg
Det här är jag bra på: Lyssna
Bästa bok: "Pojken som kallades Det" och "Blackbird"
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja: Kunna flyga
Vad vill du jobba som: Personalvetare
Chips, morötter eller godis: Godis
Skriver du dagbok: Nej, men bloggen är väl något liknande
Har du nån flickvän/pojkvän: Ja, sambo
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig: Nej
Stökigt eller välstädat: Välstädat (för det mesta)
Gungar du på stolen: Nej
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump: Skulle vilja våga, men NEJ.
Vilken hand håller du gaffeln i: Vänster
Vad hänger på väggarna i sovrummet: Två IKEA-tavlor med rosor
Hur många syskon har du: 1.
Vad är du mest rädd för: Bränder
Är du rädd för blod: Nej
Gillar du att sjunga. Ja
Vilket gymnasieprogram går/gick du: Natur med musikinriktning
Brukar du sola: Inte så värst ofta
Kaffe, te eller inget: te

Våren är i antågande

Igår hörde jag fåglarna kvittra för första gången i år. Det känns underbart. Äntligen är kommer våren smygande. Har aldrig varit med om en så lång vinter förr. Det brukar vara lite vår redan i februari tycker jag. Nästa vecka börjar april och då hoppas jag att våren ska vara här för att stanna.

Drömmar om Barbapappa

45964-60
Jag hade aldrig en sittsäck när jag var liten. Men jag var väldigt avundsjuk på dom som hade en. Kanske jag kan ta igen det med en sittsäck i form av Barbapappa från
Inreda.com?


Våren snart här

Nu känns det som om våren är på väg äntligen. Solen skiner och snön är nästan helt borta. Och mindre än en månad till min födelsedag. Kan man få fira födelsedag utan att behöva bli äldre? Tycker 20 är en lagom ålder att behålla livet ut :)

Idag blir det en tur på stan för en fika med min bror. Och ikväll är det
Gilmore Girls och Joey.

Hur elak är du?

Gjorde testet Hur elak är du?

You Are 28% Evil
 
A bit of evil lurks in your heart, but you hide it well.
In some ways, you are the most dangerous kind of evil.

Gör testet
här.

Snö igen?!

Blev lite besviken när jag tittade ut genom fönstret och såg att det snöade. Nu är det faktiskt snart april och då ska våren komma! Får hoppas att det inte blir så mycket av det, nu när den gamla snön nästan är helt borta.

45964-59

Bild från FunPic

Manligt och kvinnligt

Rix diskuterade dom idag om det var okej att tycka att någon annan än ens pojk-/flickvän var snygg. En tjej hade mejlat in att det inte alls var okej att ens titta efter någon annan när man är i ett förhållande. Gert Fylking ringde upp tjejens pojkvän/man och frågade vad han tyckte. Killen höll med fullständigt. När det käller tjejer. För killar däremot är det naturligt att kolla efter andra så det är helt okej. Tjejer får inte ens tycka att någon på tv eller i en tidning är snygg, medan han själv gärna umgås med flickvännens kompisar eftersom han tycker om snygga blondiner (flickvännen är dock brunett). Flickvännen vet dock inget om hans inställning och på något sätt verkade det som om han trodde att han kunde berätta om det i radio utan att hon skulle få veta något. Ja du.. hur tänker man då? Hoppas att tjejen hade radion på och att han får vad han förtjänar.  

Joey läggs ner?

Spin off-serien Joey är på väg att läggas ner. Detta på grund av att de amerikanska tittarsiffrorna sjönk drastiskt under säsong 2. Det skulle vara väldigt sorgligt om det blev så. Hade lite svårt att komma in i serien i början eftersom jag hela tiden jämförde den med Vänner. Men när jag väl började se den som en egen serie tyckte jag att den var bra. Mot slutet av säsong 1, när Lucy Liu gästspelade som neurotisk producent, var avsnitten fruktansvärt roliga.

Vi får hoppas att den amerikanska befolkningen tar sitt förnuft till fånga och börjar titta på Joey igen!


Vad har du i din väska?

Antar Emelis utmaning "Vad har du i din väska?".


45964-54

I min handväska har jag:
- Mobil
- Plånbok
- Nycklar
- Kalender
- Tumvantar
- Bok


45964-55

I min skolväska har jag:
- Tumvantar
- Pennskrin
- Kalender
- Lepsyl
- Mascara
- Eyeliner
- Bok
- Överstrykningspennor
- 2 block
- MP3-spelare
- Nycklar
- Plånbok
- Mobil
- En artikel om EG-domstolen

Vad har du själv i din väska?


Skaldjurskväll

45964-52
  Foto: Privat

Kvällen igår blev riktigt lyckad. Vi bjöd på kräftor, paj, vitlöksbröd och räkor gravade i rosépeppar, vitpeppar, vitlök och vitt vin.

.45964-56
Foto: Privat

Dukningen blir lätt lite "lyxigare" med en vacker servettbrytning. Servetten veks i form av en blomma, och på den placerade jag en skål med vatten till att tvätta fingrarna i, eftersom skaldjur lätt blir ganska kladdigt.

45964-58
Foto: Privat

Hur du gör en sådan servettbrytning hittar du
här.

Rent till Stockholm

Till hösten har musikalen "Rent" premiär på Göta Lejon i Stockholm. I en av huvudrollerna kommer vi att få se Linus Wahlgren. Musikalen, som spelades senast i Sverige 2000, finns nu som film och går på biografer över hela landet. Nästan alla huvudpersonerna är samma som i originaluppsättningen, med några undantag.

Filmen ska jag gå och se inom en snar framtid. Och får jag en möjlighet att åka och se musikalen ska jag definitivt göra det!

Fotpall med värme

Läcker liten betongklump på hjul från Fafner som kan användas både som fotpall och golvlampa. Perfekt för frusna fötter då lamporna innuti värmer upp betongen.

45964-5045964-51
Bild från
Inreda.com

Äntligen kväll

Då var intervjun med fadderföretaget äntligen avklarad. Det gick jättebra och vi fick mycket bra svar. Fick ut mer av en timme där än på en hel termin i skolan. Imorgon ska jag börja sammanställa intervjun inför redovisningen om en vecka.

Efter intervjun var vi runt och handlade det sista inför helgen, så nu ska vi inte behöva handla förrän nästa vecka hoppas jag.

Bara en vecka kvar till studiemedel förresten :)

Verktygsväska för flickor

Inreda.com säljer en verktygsväska framtagen speciellt för tjejer i italiens design. Den utfällbara väskan innehåller bland annat hammare, stjärnskruvmejslar, polygrip och hylsnycklar. Finns i rosa och svart.

Verktygsväska
Bild från Inreda.com

Förberedelser

Idag har det varit en lugn dag. Har träningsvärk sedan städningen igår :) Unnade mig faktiskt pannkakor till lunch idag. Mumsigt värre!
Imorgon bär det av till Bromölla för intervju med personalchefen på vårt fadderföretag. Hoppas att allt ska gå bra. Skönt ska det bli när det är över. Efter det är det helg för min del. Mycket städande och handlande blir det nog de närmsta dagarna eftersom det kommer folk på lördag. Men det mesta är planerat nu i alla fall.

Dödskalle

Söta disktrasor i set om tre med bland annat dödskallemotiv. Piffar upp ett tråkigt kök och gör det mycket roligare att torka av bordet :)

45964-48
Bild från Rusta

Inför Melodifestivalen

Schlagerfebern stiger hos den svenska befolkningen inför lördagens final. Dock tycker jag att det har gått lite långt när de börjar smutskasta varandra. Själv tycker jag att startfältet i årets deltävlingar har varit aningen svagt. Inte med svaga artister, men med svaga låtar. Även om Carola är den självklara favoriten hos de flesta tycker jag att startfältet känns ganska jämt.

Linda Bengtzing, BWO, Carola, Andreas Johnsson och Magnus Carlsson har varit favoriter i sina deltävlingar, och jag tror också att det är mellan dessa det kommer att stå. Björn Kellmans låt är lite franskt småmysig, men inte direkt en vinnarlåt. Trots att jag gillar Bluegrass har Rednex aldrig varit någon favorit hos mig, och speciellt inte i Melodifestivalen. Årets startfält är bredare genremässigt, men jag tror inte att vi har kommit så långt att the Poodles får representera Sverige i Aten. Magnus Bäcklund är lite av ett frågetecken för mig. Jag vet inte riktigt var jag ska placera honom. Musiken skulle lika gärna komma från en Nordman låt, medan vissa delar av låten faktiskt har ganska mycket schlager i sig. Kiki Danielssons låt är en klassisk schlagerlåt, men att hon skulle stå som vinnare är antagligen ganska osannolikt.

Oavsett hur det går tror jag att många, ja nästan de flesta, låtarna är självklara radiohits.

Underbar ring


Foto: Netglitz

Underbar ring i silvermetall med röda Österrikiska kristaller från
Netglitz.

Skype & fiskar

Idag har jag skaffat Skype så att jag kan prata gratis med mina vänner över Internet. Skojigt! Dock är det bara en av mina vänner som har Skype än så länge, men jag och Elin har det så mysigt så :)

Eftersom jag har vänt uppochner på hela lägenheten och storstädat idag så var det ju inte mer än rättvist att fiskarna fick lite städat hos sig också. Nu är det rent och fint igen :)
Nu bär det av in till stan för att köpa "Never Been Kissed", och sedan hem igen och titta på Gilmore Girls klockan 2000.


Duktiga jag!

Idag har jag varit väldigt produktiv. Började dagen med att diska, sedan rensa ut lite i kylen och allmänt plocka i ordning. Sedan dammsög jag hela lägenheten, t.o.m. under sängarna! Medan jag fejade runt här upptäckte jag att den ena byrålådan gått sönder så den limmade jag. Efter detta dammade jag hela lägenheten och sist men inte minst ramade jag in våra IKEA-tavlor med Paris-motiv som har stått och samlat damm i ett halvår nu. Pust... Är riktigt stolt över mig själv måste jag säga :)
Nu ska jag ta mig en välförtjänt paus och titta lite på Gilmore Girls.


45964-47

Bild från Rusta

Dukning

Ett fint och lite lyxigt sätt att duka är att lägga löpare tvärs över bordet, över en stor duk. Duka sedan med tallrikar på löparna och dekorera bordet med ljus i olika former som ljusstakar och lyktor. Som pricken över i kan blommor eller glitter läggas direkt på duken och spridas ut över bordet.

Dukning
© Bluebox.se

Internetlänkar

Nu finns jag upplagd på Internetlänkar i kategorin Allmänna bloggar. Ta en titt vet ja! :)

Ingen film idag :(

En film jag tycker riktigt mycket om är "Never Been Kissed" med Drew Barrymore. Tidigare har den endast funnits som import utan svensk text, men i torsdags såg jag att den äntligen kommit ut med svensk text. När jag skulle beställa den från CDON då fungerade inte studentrabattkoden så det blev ingen film. Idag skulle jag göra ett nytt försök, men då var den slut! Men såg att den finns inne på Videomix för bara 10:- mer, så kanske går och köper den idag.


Lista

VAR BEFINNER DU DIG? Vid datorn i klädkammaren :)
TILLSTÅND: Hungrig!
I FICKORNA: Ingenting
VAD HÄNDER IKVÄLL: Kolla på Gilmore Girls och Joey
VAD ÅT DU SENAST: Fransbrödsmörgås med skinka, igår kväll
VEM RINGDE DU SENAST: Mamma
VEM MAILADE DU SENAST: En i klassen
FAVORITLÄSK: Sockerdricka
FAVORITMYNT: Hmmm? 10-or
FAVORITSKÅDESPELARE: Vet faktiskt inte!
FAVORITHUND: Små svarta lurviga vovvar. Alla sorter :)
FAVORITJUICE: Citron
BÄSTA ROBINSON-KARAKTÄR GENOM TIDERNA: Martin som vann första året
BÄSTA FRISYREN: Långt lockigt
VILKEN LÅT LYSSNADE DU SENAST PÅ: Sebastian- Do What You´re Told
VAD VILL DU HA FÖR HÅRFÄRG: Brunrött med slingor, som jag har :)
VAD TYCKER DU OM ATT ÄTA: Skaldjur
TYCKER DU OM ATT LIGGA PÅ STRANDEN OCH SOLA: Om det är lagom varmt.
VAD HAR DU PÅ DIG IDAG: Blåa mysbyxor och blå huvtröja med Kalle Anka
VILKET ÄR/VAR DITT SÄMSTA SKOLÄMNE: Idrott
VAD LIGGER PÅ DITT DATORBORD JUST NU: Pennor, hålslag, pärm, skivor
VARFÖR BLEV DU ARG SENAST DU VAR DET: Något onödigt säkert
HUR OFTA STÄDAR DU: Plockar väl lite varje dag
ÄR DU ROMANTISK: Ja
SENAST KÖPTA PRYL: Massor på IKEA
KEPS ELLER MÖSSA: Mössa
KÄNGOR ELLER PUMPS: Inget av det egentligen
DVD ELLER VHS: DVD
HAR DU NÅGONSIN FÄRGAT DITT HÅR SVART: Nej, tycker inte det är fint
SOMMAR ELLER VINTER: Sommar
SKÅNE ELLER NORRLAND: Skåne
KAFFE ELLER LÄSK: Läsk
BRUKAR DU GÅ PÅ MCDONALD'S: Inte så ofta
EMINEM ELLER BRITNEY SPEARS: Måste jag välja får det bli Brittan
FAVORITPOSEN: Har ingen
FAVORIT TV-SPEL: Vänner- Den med alla frågorna
HAMBURGARE ELLER PIZZA: Hamburgare
SNYGG ELLER SNÄLL: Snäll
TV ELLER RADIO: Beror på vad jag gör
PLUGGA ELLER JOBBA: Plugga
KAN DU KÖRA BIL: Klart jag kan :D
VAD TYCKER DU ÄR SNYGGT: Får jag återkomma med det?


Ny layout

Gjorde ett tappert försök att ändra om bloggen lite, men tyckte inte att jag hittade något som riktigt passade. Det fick bli såhär så länge.

En ny vecka igen då

Hemma igen efter en förmiddag i skolan. På torsdag är det dags för det stora mötet med vårt fadderföretag och det känns ganska bra faktiskt. Vi är väl förberedda och det mesta är klart. Ska finputsa lite på frågorna idag och sedan lite strax före mötet på torsdag. Det stora arbetet blir sedan nästa vecka då allt ska sammanställas i en skriftlig rapport samt redovisas muntligt.

Kändes skönt att vara tillbaka i skolan igen idag efter att ha varit sjuk förra veckan. Nu ska jag gå och ta en kopp kaffe och en ostfralla, sedan blir det lite skolarbete innan jag tar ledigt för kvällen. Storhandling står också på schemat idag. Två kompisar till oss ska komma på skaldjurskväll på lördag, så en hel del behöver handlas inför det.

Shoppingresultatet

Resultatet av gårdagens shoppingtur blev följande:

Tiger
- 2 st cylinderkuddar med broderade rosor
- Bricka med indiskt motiv
- 2 påsar pärlor (ska användas vid pyssel av olika slag)
- Superbra tigerrandig kalender, perfekt för handväskan
- En pärm med mjuka pärmar

IKEA
- Stekpanna
- Fästen till gardinstång
- 2 st krukväxter
- Zinkfat
- 2 st krukor
- 8 st djupa tallrikar
- Liten skål


45964-3645964-38
45964-3745964-3945964-4145964-40
Foto: PrivatHelsingör

Igår var vi i Helsingör och shoppade. Vi hade jättefint väder, men det var riktigt riktigt kallt. I Helsingör finns massor med mysiga gränder med gamla hus och en hel del mysiga affärer. Hittade ett antiklager där man kunde köpa allt från mjölkflaskor till gamla frisörstolar. Riktigt mysigt hade vi.

45964-3445964-33
Foto: Privat

En tripp till okänt land

Idag har vi haft en jättemysig dag. Vi har varit i Helsingör och Helsinborg och shoppat hela dagen. Billigt blev det inte! Har köpt en massa skojiga saker på Tiger och IKEA. Men mer om det imorgon. Nu väntar Melodifestivalen och ett paket kräftor på mig :)

Inte utan min dvd

Jag älskar att äga en massa dvd-filmer och kunna kolla på dom när jag vill. Och alla dess dvd-boxar... Vill ha! Vänner har vi alla avsnitt. Kan nästan alla utantill :) 
I julklapp fick jag Gilmore Girls-boxen första säsongen. Kollar på den om och om igen. Och om några veckor får jag äntligen säsong 2.
Vad skulle jag gjort om dagarna om jag inte haft min dvd? :)

Vännerboxar
Foto: Privat

Damernas detektivbyrå

En bok som tycks dyka upp överallt plötsligt är "Damernas detektivbyrå" av Alexander McCall Smith. Deckare har aldrig riktigt tilltalat mig om jag ska vara ärlig, men denna mysdeckare lockar faktiskt. "Damernas detektivbyrå"  är den första boken i en serie av fyra böcker. Jag ser fram emot att sätta tänderna i denna spännande deckare!

Badrumshylla

Blev riktigt nöjd med min nya hylla till badrummet. Även detta ett Second Hand-kap. 45:-! Passar perfekt in i vårt stora badrum och ger extra förvaring till handdukar m.m.
Badrumshylla2Badrumshylla
Foto: Privat

Stövlar

Hittade dessa stövlar/stövletter i en Second Hand-butik härrom dagen. 60 kr och knappt använda! Måste säga att jag inte är så förtjust i klacken, men med ett par jeans som går ner till marken är dom hur snygga som helst. Älskar tån som har lite cowboyboot-känsla över sig.

Sko
Foto: Privat

Böcker böcker

Jag älskar böcker! Jag tycker att dom är så fina :) Det är underbart att öppna en helt ny bok för första gången och höra hur det knakar i pärmen.

Jag är en periodläsare. Det kan gå månader utan att jag öppnar en bok (som inte är studentlitteratur). Men när jag väl sedan börjar läsa så kan jag mala igenom en bok på bara några dagar. Eftersom jag tycker så mycket om att läsa, hur kommer det sig att jag inte läser mer regelbundet?

Den första tredjedelen av boken är nästan alltid seg, oberoende av hur fängslande boken är i övrigt. Då går det trögt. Men när jag väl kommit förbi den delen kan jag knappt lägga ner boken för jag vill läsa klart den på en gång. När boken sen är slut ångrar jag att jag stäckläste största delen eftersom den var så bra och nu vill jag ha mer!


Jag vill inte stänga in mig i en viss genre av böcker, jag vill läsa lite av varje. Från ungdomsböcker till deckare och fackböcker. Jag är inte så lockad av lite äldre böcker, men skulle gärna vilja läsa några klassiker som Anna Karenina och Processen. En vacker dag ska jag ta mig för att läsa dessa tegelstenar. Kanske till sommaren när jag inte har så mycket annat att tänka på. Sitta i en solstol med sanden mellan tårna och sjunka ner riktigt djupt i en bra bok.

Böcker 2
Foto: Privat


Dvd-box

Idag kom Gilmore Girls säsong 2 med posten. Det preliminära releasedatumet var lagt till den 15:e, men boxen släpptes redan igår. Och nu är den hemma hos mig! :) Men eftersom det ska vara en födelsedagspresent från familjen måste jag hålla fingrarna i styr i några veckor till...

Knivställ

Tufft knivställ från Bluebox.se med plats för 5 köksknivar. Finns endast i begränsat antal.
Knivställ
© Bluebox.seSecond hand-fynd

De senaste dagarna har jag gjort flera bra fynd på Second Hand. Igår köpte jag ett par bruna  halvstövlar som såg helt oanvända ut för 60 :-, och en väska i rotting för 15 :-. Perfekt till sommaren!

Har länge letat efter ett skåp eller liknande att ha i badrummet att förvara handdukar och liknande i. Hittade en stor hylla idag som är perfekt! 45 :-. Kan det bli bättre? :)

Bilder kommer nog upp inom de närmsta dagarna.

Sjukdom åt mitt håll

Tror att jag håller på att bli sjuk faktiskt :( Halsen började krångla igårkväll och känner nu att febern är på väg... Borde egentligen operera bort mina mandlar, har mycket problem med dom. Men nu har jag faktiskt inte haft ont sedan jag hade körtelfeber för 1½ år sedan. Ingen rolig sjukdom kan jag säga! Låg sjuk i över en månad.

Lunchen står på spisen så det är nog bäst att jag går ut och passar den. Äggröra med champinjoner blir det idag.

Skor, älskade skor

Snart är det vår och då kan jag ta fram mina allra finaste skor igen :) Tyvär är dom lite lite små så dom klämmer, men vill man vara fin får man lida pin!

Finskor
Fofo: Privat

Min lägenhet

Såhär ser min lägenhet ut

1. stort, litet eller mitt emellan?
Mellan. Tvåa på 88 m2
2. vilken färg på tapeterna? Grönt i köket, gult i vardagsrummet och hallen, blått i sovrummet och gult  med nallar i datorrummet/klädkammaren
4. favoritmöbel i lägenheten och varför? Hmm... matbordet från början av 1900-talet
5. vad vill du ändra? Vill göra hallen lite mysigare på något sätt, men vet inte hur
6. vad har du i sovrummet av följande:
a) tv?
Ja
b) video/dvd? Ja
c) dator? Nej
d) stereo? Ja
e) telefon? Ja
7. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? Scan och en stor korsning
8. vad gör du oftast i din lägenhet? Pluggar, sitter vid datorn och kollar på tv 
9. vem förutom du brukar sova i din säng? Sambon
10. favoritpryl? Det vet jag faktiskt inte. Har så mycket!


Oscarsgalan

Hade så gärna velat sitta uppe och kolla på Oscarsgalan igår natt. Men tyvär skulle jag börja skolan redan 9.15 idag, så det hade inte blivit så lyckat att sitta uppe hela natten. Hade det varit i natt hade jag gjort det dock! Har aldrig sett galan förut så det hade varit roligt. Jaja, det får bli en annan gång.

Att Oscarn för bästa kvinnliga huvudroll gick till Reese Witherspoon i "Walk the Line" var väntat av många. Själv har jag inte sett filmen, men jag planerar att göra det så fort den finns att se i närheten.


"Brokeback Mountain", med bland andra Jake Gyllenhaal och Heath Ledger, kammade hem 3 Oscarstatyetter, precis som "En Geishas Memoarer" och "King Kong".


Lycka

Mina jeans håller på att bli för stora, trots att dom är nytvättade. Kan få av dom utan att knäppa upp! *lycka* :D

Personalchef

Riktigt slut nu faktiskt. Har varit i skolan lika många timmar idag som jag brukar vara på en hel vecka! Är inte van vid att sitta och lyssna så mycket nu längre. Men nu har jag två dagar för självstudier istället och det ska bli skönt. Göra allt i sitt egna lilla tempo.

Denna veckan kommer att gå till att förbereda inför intervju med fadderföretag nästa vecka. Ska träffa en personalchef och diskutera personalfrågor. Brukar tycka att man mest känner sig pressad av att göra sådant, men detta ska faktiskt bli jättekul. Vi har blivit väl förberedda inför själva intervjun, så nu återstår bara att sätta sig in i ämnet lite djupare samt att formulera frågeställningar. Ser fram emot detta faktiskt!

Halsband

Otroligt vackert halsband från Bluebox.se med odlade sötvattenspärlor trätt på vitt band. Vill ha!

Halsband
© Bluebox.seLista

Denna lista hittade jag här

 1.Vad har du i din:
a) jackficka just nu? Gamla kvitton bara
b) skolväska just nu? Pärm, block, kurslitteratur, pennskrin, överstrykningpennor och kalender
c) handväska eller liknande just nu? Tumvantar, nycklar, mobil, plånbok
2. vad är du beroende av? Skaldjur, serien Vänner, hemmamys i soffan
3. vilket land kommer du i från? Sverige
4. vilken sorts lypsyl använder du? Labello Rosé
5. vad tror du på? Ödet
6. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Kristen...
7. vad köpte du senast? En väska på H&M
8. har du nåt husdjur? 3 små söta fiskar :)
9. vad bor du i? Hyreslägenhet


Väska

Sedan jag började skolan i höstas har jag letat efter en bra väska att ha i skolan utan att hitta någon. Det måste gå att få ner en pärm och massa böcker i den, men den får ändå inte vara för stor. Igår hittade jag äntligen en fin för 149:- (passar min studentplånbok perfekt!). Det finns plats för både pärm och böcker men den är ändå ganska platt. Dessutom finns men massa små jättebra fack där allt möjligt skojigt kan få plats :)

 Väska
Foto: Privat

Tröja & halsband

Denna veckan har jag shoppat som en galning känns det som! I mitten av veckan hittade jag denna cardigan på 30% rea på H&M. På Glitter hade jag 50 kr till godo, så där shoppade jag detta halsbandet. Mycket nödvändiga köp eftersom garderoben skriker efter nyheter!

Tröja & halsband
Foto: Privat


Hemskt test

Hittade det här testet på den här bloggen. Efter några gånger höll jag faktiskt ut i hela 17 sekunder! Hur länge klarar du?

Dagen efter Melodifestivalen

Resultatet av gårdagens melodifestival var något överraskande. Hade aldrig trott att the Poodles skulle gå vidare till finalen. Inte heller att Elysion skulle gå till andra chansen.


Jessica Folcker hade en bra låt tycker jag. Synd att den inte gick vidare. När jag hörde låtarna på P4 under eftermiddagen tyckte jag att hennes var helt klart bäst, medan Gregors låt inte alls var bra, speciellt inte med svensk text. Men jag måste säga att när han väl framförde låten på scenen var den mycket bättre! Han hade riktigt snygga kläder och framträdande blev helt okej enligt min mening.

Att BWO gick vidare var ingen överraskning, även om jag själv inte tycker att det är en vinnarlåt.


Ingen resa

Det blev inte att vi åkte till Helsingör idag. Vågar inte ge mig ut på vägarna när det är halt och fullt med snö. Vi tog en rejäl shoppingrunda här i stan istället. Köpte ett ljusfat och en väska. Ikväll blir det melodifestival för hela slanten!

Test- Plattång

Det blev en plattång från Rusta av märket Melissa till slut! Bestämde mig för att för 199:- var det värt att chansa:) Den är faktiskt riktigt bra. Min gamla fastnade i håret och krånglade hela tiden, men denna glider lätt. Dock var jag lite klantig och höll plattången mot pannan när jag plattade luggen.. Inte smart gjort! *ajaj* Men annars är jag nöjd med mitt köp :)


Plattång
Bild från
Rusta

Betyg: @@@@@
(4 av 5 möjliga)

Mars = vinter !

Snön riktigt vräker ner utanför fönstret nu! Går knappt att se ut längre. Förra helgen var det sol och våren var på väg, men nu är vintern tillbaka! För min del går det bra med vinter. När våren kommer kommer också pollenallergi, så den får gärna vänta lite till. Konstigt att det alltid är snöstorm när vi ska åka till Helsingborg! Hoppas att det lugnar sig till imorgon så att vi ändå kan åka.

Nanny

En av mina favoritserier är "Nanny" med Fran Drescher. Serien spelades in mellan 1993-1999, men går fortfarande om och om igen på tv! Sänds på tv3  vardagar 17.30. Hela serien finns att köpa på dvd, men då endast importerad utan svensk text. Hoppas på att den ska komma ut med svensk text snart! Någon som vet något om detta?

Debutalbum

I onsdags släppte Sebastian sitt debutalbum. Om resten av albumet är lika bra som de två spåren på singeln finns det hittar att vänta!

Plattång

Funderar på att skaffa mig en ny plattång. Har en som går att ha vatten i, men den är lite klumpig och svår att komma åt med. Ska gärna vara en billig :) Hittade denna på Rusta, men vet inte om den är bra. Kan inte bestämma mig! :)
Nattligt besök

Kan inte komma ihåg när jag var uppe så tidigt som klockan 8 på morgonen utan att vara tvungen till det! Då hinner jag få så mycket mer gjort idag då ju :)
Klockan halv 3 inatt ringde porttelefonen. 2 ggr. Inte sådär himla kul att vakna till. Speciellt inte en vardag! 

Ikväll blir det kalas med familjen. Ska bli mysigt! 

Psykologi?

Fått information idag inför val av huvudämne som ska ske i slutet på månaden. Välja mellan psykologi, pedagogik och sociologi. Har kännt att det lutat mot psykologi hela tiden, men ville inte bestämma mig förrän jag provat på alla ämnena. Men det är fortfarande psykologin som känns mest intressant för min del, så det kommer nog att bli så.

När jag kom hem idag stod det både ambulans och polis dubbleparkerade här utanför. Undrar vad det är som har hänt? Det verkar vara ett lugnt område man bor i, men det händer en massa här... Inte så kul :(


Mona & Lisa

Lisa
Sockerskålen Lisa och gräddsnipan Mona kommer från
Bluebox.se.45964-16

© Bluebox.se

Dagens

Dagens lunch: Grillad kycklingfilé med färsk pasta

Dagens uppgift: Lära mig om globalisering!

Dagens prestation: Fått ut mycket av den svårlästa litteraturen

Dagens låt: "Home" - Michael Bublé

Shopping för mig

Idag har jag varit och shoppat. Köpte en supermysig grå cardigan (som dessutom var 30% rea på) på H&M för ett presentkort som jag fick i julklapp, och ett långt halsband med med svarta pärlor och sidenband på Glitter. Stor dag för mig :)

Folcker

Jessica Folcker blev igår mamma för andra gången. Födseln var planerad till slutet av månaden och därför skulle hon utan problem kunna delta i lördagens melodifestival. Idag meddelar hon att hon kommer att ställa upp, bara 4 dagar efter förlossningen! Enormt starkt gjort! Hoppas på henne.


Liten kanin

Liten kanin
Bild från
FunPic.